Κριμιζής κατηγορεί Παππά για εξαπάτηση -Υποσχέθηκε αξιοκρατία και άρχισαν να παρκάρουν φίλους - iefimerida.gr

Κριμιζής κατηγορεί Παππά για εξαπάτηση -Υποσχέθηκε αξιοκρατία και άρχισαν να παρκάρουν φίλους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με δραματικό τρόπο περιέγραψε ο διάσημος αστροφυσικός Σταμάτης Κριμιζής την κατάσταση που επικρατεί στον Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό, λίγες ημέρες μετά την παραίτησή του απο επικεφαλής του Οργανισμού, καταγγέλλοντας κομματική και πελατειακή νοοτροπία από πλευράς κυβέρνησης.

Δεν ήθελα να μείνω σε έναν Οργανισμό που θα είναι «κέλυφος για να παρκάρουν κάποιοι φίλους και γνωστούς», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο κ. Κριμιζής, προσθέτοντας οτι ο ΕΛΔΟ δεν θα έχει καμία τύχη αν δεν αλλάξει η παλαιοκομματική νοοτροπία της διοίκησης.

Διαφορετικά, τόνισε, αφού πλέον η παραίτησή του έχει γίνει γνωστή και στο εξωτερικό, θα είναι πολύ δύσκολο για τον ΕΛΔΟ να αποκτήσει την εμπιστοσύνη των ανάλογων φορέων της Ευρώπης και του υπόλοιπου κόσμου.

Εριξε δε καρφιά για τον διάδοχό του, Χριστόδουλο Πρωτοπαππά, λέγοντας πως φυσικά υπάρχουν άριστοι επιστήμονες στον Δημόσιο τομέα, όμως δεν βλέπει να βρίσκονται στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού.

Ο κ. Κριμιζής δήλωσε ότι εξαπατήθηκε από τον υπουργό ψηφιακής πολιτικής Ν. Παππά, ο οποίος του υποσχέθηκε ότι θα υπάρχει «αξιοκρατία, αξιολόγηση και αριστεία» στον Οργανισμό αλλά στη συνέχεια έδωσε ολες τις αρμοδιότητες στον γ.γ. του υπουργείου Βασίλη Μαγκλάρα..

Στην ουσία, είπε, οι επιλογές Παππά οδήγησαν σε μια κατάσταση όπου διεθνώς η Ελλάδα εκπροσωπείται από απλού υπαλλήλους του υπουργείου που δεν έχουν σχέση με το διάστημα. Αντίθετα, οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες εκπροσωπούνται από τους προέδρους των διαστημικών οργανισμών τους.
Σημείωσε μάλιστα οτι υπάρχει και θέμα αδιαφάνειας στον ΕΛΔΟ και φάνηκε στην συζήτηση για τους μικροδορυφόρους, όπου προέκυψε ότι 4 από τα 7 μέλη του τότε Διοικητικού Συμβουλίου είχαν σύγκρουση συμφερόντων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ