Πρόκληση: Κατοχικές αρχές συνέλαβαν Ελληνοκύπριους στην Αμμόχωστο - iefimerida.gr

Πρόκληση: Κατοχικές αρχές συνέλαβαν Ελληνοκύπριους στην Αμμόχωστο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε μια προκλητική ενέργεια προχώρησαν σήμερα το πρωί οι κατοχικές αρχές στην Κύπρο, συλλαμβάνοντας 8 Ελληνοκύπριους και μια Βρετανή, στην παραλία «Γλώσσα» στην Αμμόχωστο.

Οι 9 συλληφθέντες βρίσκονταν στην παραλία «Γλώσσα» πρωί πρωί, αναμένοντας την άφιξη ευρωβουλευτών.

Οι αρχές του ψευδοκράτους τούς συνέλαβαν με την πρόφαση οι βρίσκονταν σε στρατιωτική περιοχή και τους κατέσχεσαν φωτογραφικές μηχανές και κινητά τηλέφωνα που είχαν στην κατοχή τους.

Σύμφωνα με την kathimerini.com.cy, στη συνέχεια, αφού τα έλεγξαν και έσβησαν κάποιες φωτογραφίες, τους άφησαν ελεύθερους λέγοντάς τους να απομακρυνθούν από την παραλία.

Η άφιξη των ευρωβουλευτών

Στην Αμμόχωστο αναμένονται σήμερα ευρωβουλευτές, μέλη της επιτροπής αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου με στόχο να επανέλθει στο προσκήνιο το θέμα της επιστροφής της Αμμοχώστου, στη βάση των προνοιών της Διακήρυξης του Ευρωκοινοβουλίου ημερομηνίας 14 Φεβρουαρίου 2012, που μεταξύ άλλων καλεί την τουρκική Κυβέρνηση να εφαρμόσει τα ψηφίσματα 550 (1984) και 789(1992) του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Το πρωί οι ευρωβουλευτές είχαν συνάντηση με την Ειδική Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ ενώ χθες το βράδυ συνάντησαν και τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη.

Οι 9 Ελληνοκύπριοι που συνελήφθησαν νωρίτερα, βρίσκονται μπροστά από το ξενοδοχείο Κωστάντια και αναμένουν την άφιξη των ευρωβουλευτών για την επίσκεψη τους στη «Γλώσσα». Εκεί βρίσκονται με σημαίες της Τουρκίας και «σημαίες» του ψευδοκράτους και κάτοικοι της βόρειας πλευράς του νησιού.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αμμόχωστος Κύπρος Σύλληψη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ