ΙΟΒΕ: Μικρή βελτίωση στις επιχειρηματικές προσδοκίες στη βιομηχανία τον Απρίλιο - iefimerida.gr

ΙΟΒΕ: Μικρή βελτίωση στις επιχειρηματικές προσδοκίες στη βιομηχανία τον Απρίλιο

Οριακή βελτίωση των προσδοκιών στη βιομηχανία καταγράφει για τον Απρίλιο το ΙΟΒΕ/Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

H συμφωνία με τους δανειστές για την επόμενο μέρα του προγράμματος και οι όροι χρηματοδότησης αποτελούν κρίσιμα στοιχεία για την εξέλιξη των προσδοκιών στη βιομηχανία, οι οποίες τον Απρίλιο ήταν οριακά βελτιωμένες.

Σύμφωνα με το δελτίο Οικονομικής Συγκυρίας του ΙΟΒΕ για τη βιομηχανία προκύπτει ότι τον περασμένο μήνα σημειώνεται οριακή βελτίωση των επιχειρηματικών προσδοκιών.

Η εξέλιξη αυτή ευθυγραμμίζεται με την ανάκαμψη του οικονομικού κλίματος στην ελληνική οικονομία, καθώς καταγράφεται άνοδος των επιμέρους δεικτών σχεδόν σε όλους τους επιχειρηματικούς τομείς της οικονομίας, αλλά και στην καταναλωτική εμπιστοσύνη.

Η τάση που πλέον διαμορφώνεται κατά τους τελευταίους μήνες είναι συνεπής με το ρυθμό ανάπτυξης που διαγράφεται στην οικονομία, η οποία ανακάμπτει σταδιακά ακολουθώντας και την ισχυρή ανάπτυξη στο διεθνές περιβάλλον.

Πάντως γενικά καθώςπυκνώνει η συζήτηση για τις συνθήκες της οικονομίας στη μεταμνημονιακή εποχή, φαίνεται η διαφαινόμενη ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος να αμβλύνει την απαισιοδοξία. Είναι σίγουρα ένα γεγονός που διαφοροποιεί σημαντικά το πολιτικοοικονομικό περιβάλλον τους επόμενους μήνες μετά από 8 χρόνια προγραμμάτων στήριξης.

Η εξέλιξη όμως των προσδοκιών στη βιομηχανία, αλλά και τους υπόλοιπους τομείς της οικονομίας στους επόμενους μήνες θα εξαρτηθεί κατά κρίσιμο τρόπο από τους όρους χρηματοδότησης και τη νέα σχέση συνεργασίας με τους εταίρους και δανειστές, εκτός πλέον του προγράμματος.

Πάντως σε κάποιο βαθμό, η βελτίωση του Απριλίου θα πρέπει να αποδοθεί και σε εποχικούς παράγοντες και την εκκίνηση της τουριστικής περιόδου που πάντα τροφοδοτεί την ευρύτερη οικονομική δραστηριότητα αλλά και την απάσχοληση.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι με βάση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον τομέα της βιομηχανίας, προκύπτει μείωση παραγωγής τον δεύτερο μήνα του τρέχοντος έτους σε σχέση με τις αρχές του έτους και ταυτόχρονη μείωση των τιμών παραγωγού. Τα στοιχεία για τον κύκλο εργασιών των επιχειρήσεων έχουν την ίδια πτωτική τάση τον Φεβρουάριο ενώ τον Μάρτιο οι τιμές παραγωγού παραμένουν στα ίδια επίπεδα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ IOBE βιομηχανία προσδοκίες Απρίλιος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ