Απόψε αποφασίζει ο Τραμπ για την πυρηνική συμφωνία του Ιράν - iefimerida.gr

Απόψε αποφασίζει ο Τραμπ για την πυρηνική συμφωνία του Ιράν

Σε αναβρασμό η περιοχή
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας Φλορένς Παρλί προειδοποίησε ότι η αποδυνάμωση της συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν θα επιδεινώσει την κατάσταση στην εύφλεκτη περιοχή.

Αυτό καθώς οι παγκόσμιες δυνάμεις αναμένουν σήμερα την απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με την παραμονή ή όχι των ΗΠΑ σε αυτή.

Μιλώντας στον γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό RTL η Παρλί επεσήμανε ότι η συμφωνία δεν είναι τέλεια, όμως έχει αναστείλει επιτυχώς το πυρηνικό, στρατιωτικό πρόγραμμα του Ιράν και οι Ιρανοί τη σέβονται.

Ο Τραμπ έχει απειλήσει επανειλημμένα ότι θα αποσύρει τις ΗΠΑ από τη συμφωνία και σήμερα το βράδυ αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή του.
Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε χθες Δευτέρα ότι δεν είναι ξεκάθαρο αν οι προσπάθειες που έχουν καταβάλει οι Ευρωπαίοι εταίροι του έχουν καθησυχάσει τον Τραμπ.

«Η συμφωνία της Βιένης του 2015 δεν είναι τέλεια, αλλά επέτρεψε την αναστολή του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος και η αποδυνάμωσή της θα ήταν επιβαρυντικός παράγοντας σε μια ιδιαίτερα εύφλεκτη περιοχή», τόνισε η Παρλί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γαλλία Ιράν Ντόναλντ Τραμπ πυρηνικά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ