Twiggy: To κορίτσι που αψήφησε όλα τα πρότυπα ομορφιάς των 60s - iefimerida.gr

Twiggy: To κορίτσι που αψήφησε όλα τα πρότυπα ομορφιάς των 60s

Apimages
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η καριέρα της Τουίγκι ως σούπερ-μόντελ μπορεί να κράτησε λιγότερο από πέντε χρόνια -πρωτοεμφανίστηκε το 1966 και αποσύρθηκε από το μόντελινγκ το 1970- αλλά η κορμοστασιά της που θύμιζε κλαράκι, (twig στα αγγλικά σημαίνει κλαρί και από εκεί είναι εμπνευσμένο το υποκοριστικό της) το ανδρόγυνο στυλ της και τα ελαφίσια μάτια της την έκαναν ένα από τα μεγαλύτερα είδωλα που πέρασαν ποτέ από τον χώρο.

Η δεκαεξάχρονη Τουίγκι, με σκανδαλιάρικο χαρακτήρα που θύμιζε αγόρι και χτένισμα σαν αχινός έγινε σύμβολο της εποχής -ένα σύμβολο που μέχρι και σήμερα, δεκαετίες μετά την πρώτη της εμφάνιση, καλά κρατεί.

Το ανδρόγυνο στυλ της, συνδυασμένο με επιρροές των 60s, σάρωσε τον κόσμο του μοντελινγκ εν μία νυκτί και τον άλλαξε για πάντα. Μόλις ένα χρόνο μετά την ανακάλυψη της, όλοι παραμιλούσαν για αυτήν. Ακόμη και στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, την Αμερική.

Υπήρχαν κούκλες Τουίγκι και όλες φορούσαν ψεύτικες βλεφαρίδες. Ακόμη και ομώνυμο περιοδικό βγήκε στην κυκλοφορία.

Πριν την εμφάνιση της Τουίγκι, το μεγάλο στήθος ήταν πολύ πιο σημαντικό από τους λεπτούς γλουτούς, η ιδανική γυναίκα θύμιζε κλεψύδρα, είχε κυματιστά μαλλιά, σέξι όνομα και ήταν νοικοκυρά. Ήταν σέξυ σαν την Μέριλιν και σεμνότυφη σαν την Τζάκι. Ήταν το σωτήριο έτος 1966.

Μετά ήρθε η Τουίγκι....

Διαβάστε για την ζωή της Twiggy και δείτε φωτογραφίες στο Bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ twiggy Τουίγκι μοντέλο 60s
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ