O Τραμπ στηρίζει την «εκλεκτή» του για τη CIA, παρά τις κατηγορίες για βασανισμούς - iefimerida.gr

O Τραμπ στηρίζει την «εκλεκτή» του για τη CIA, παρά τις κατηγορίες για βασανισμούς

Η Τζίνα Χάσπελ (Φωτογραφία: ΑΡ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στήριξη στην «εκλεκτή » του για την ηγεσία της CIΑ πρόσφερε ο Ντόναλντ Τραμπ, μετά την πρόθεση της Τζίνα Χάσπελ να αποσύρει την υποψηφιότητά της για το ρόλο της στις σκληρές ανακριτικές μεθόδους της υπηρεσίας.

«Η λίαν αξιοσέβαστη υποψήφια που πρότεινα για διευθύντρια της CIA, Tζίνα Χάσπελ, δέχθηκε φραστικά πυρά επειδή ήταν πολύ σκληρή απέναντι σε Τρομοκράτες. Σκεφτείτο το, σ’ αυτούς τους επικίνδυνους καιρούς, να έχουμε τον πλέον κατάλληλο πρόσωπο, μια γυναίκα, που οι Δημοκρατικοί θέλουν να την πετάξουν ΕΞΩ επειδή είναι πολύ σκληρή απέναντι στην τρομοκρατία. Νίκησε Τζίνα!», έγραψε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος σε ανάρτησή του στο Twitter.

My highly respected nominee for CIA Director, Gina Haspel, has come under fire because she was too tough on Terrorists. Think of that, in these very dangerous times, we have the most qualified person, a woman, who Democrats want OUT because she is too tough on terror. Win Gina!

Η Χάσπελ θεωρείται βετεράνος της CIA, καθώς έχει λάβει μέρος σε πολλές μυστικές αποστολές.

Ωστόσο, η επικύρωση του διορισμού της στην ηγεσία της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών από τη Γερουσία την Τετάρτη αναμένεται να αποδειχθεί δύσκολη υπόθεση, καθώς βρίσκεται στο επίκεντρο δικομματικού προβληματισμού από Ρεπουμπλικάνους και Δημοκρατικούς.

O Τραμπ στηρίζει την «εκλεκτή» του για τη CIA, παρά τις κατηγορίες για βασανισμούς | iefimerida.gr 0

Ο προβληματισμός αυτός προκαλείται από την συμμετοχή της σε αμφιλεγόμενες τακτικές ανακρίσεων. Μεταξύ αυτών και οι ανακρίσεις με την τακτική του εικονικού πνιγμού, κατά κρατούμενων υπόπτων για τρομοκρατία, που είχαν συλληφθεί στην διάρκεια της προεδρίας του Τζορτζ Μπους Τζούνιορ. Η μέθοδος αυτή ανάκρισης, έχει σήμερα απαγορευτεί.

Την Παρασκευή, η Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών των ΗΠΑ (ACLU) συμπλήρωσε όλα τα απαραίτητα έγγραφα στο πλαίσιο του νόμου (Freedom of Information Act) ζητώντας την δημοσιοποίηση όλων των εσωτερικών αρχείων της CIA σχετικά με την πρωτοβουλία της υπηρεσίας να την προτείνει για την ανάληψη της διεύθυνσής της.

Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας The Washington Post που επικαλείται ανώνυμους Αμερικανούς αξιωματούχους, η Χάσπελ έφτασε κοντά στην απόσυρση της υποψηφιότητάς της, όταν ρωτήθηκε από αξιωματούχους του Λευκού Οίκου σχετικά με τον ρόλο που είχε στο παραπάνω πρόγραμμα ανακρίσεων.

Ωστόσο, στην διάρκεια του Σαββατοκύριακου μεταπείστηκε να παραμείνει εντός της διαδικασίας για την επικύρωση του διορισμού της.

Οι γερουσιαστές αναμένεται ότι θα λάβουν απόρρητες πληροφορίες σχετικά με όλο το πλαίσιο δράσης της στην διάρκεια της καριέρας της στην CIA.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ Τζίνα Χάσπελ CIA
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ