Τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό συζήτησαν Κοτζιάς-Χριστοδουλίδης - iefimerida.gr

Τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό συζήτησαν Κοτζιάς-Χριστοδουλίδης

Νίκος Χριστοδουλίδης & Νίκος Κοτζιάς (Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Κυπριακό αλλά και την κατάσταση με την Τουρκία συζήτησε μεταξύ άλλων με τον Κύπριο ομόλογό του, Νίκο Χριστοδουλίδη, ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.

Οι δύο άντρες συζήτησαν, ακόμη, τα ευρωτουρκικά, περιφερειακά και διεθνή ζητήματα αλλά και τις κοινές δράσεις Λευκωσίας-Αθήνας.

Ο Νίκος Κοτζιάς τόνισε πως οι συζητήσεις δεν είναι ποτέ τυπικές και ότι εξετάστηκαν τα επόμενα βήματα για το πώς θα προχωρήσουν Αθήνα και Λευκωσία. «Η Ελλάδα ελπίζει σε μια ευρωπαϊκή Τουρκία» επεσήμανε ο κ. Κοτζιάς και πρόσθεσε ότι περαιτέρω συζήτηση θα γίνει αύριο μεταξύ του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θα βρίσκεται στην Κύπρο για την τριμερή συνάντηση με το Ισραήλ, και του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε πως η κυπριακή κυβέρνηση κρίνει ότι η έλευση απεσταλμένου του γγ του ΟΗΕ πρέπει να γίνει άμεσα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, και να υπάρξουν αποτελέσματα, που θα οδηγήσουν στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ