Επιδεινώθηκε το επενδυτικό κλίμα στην Ευρωζώνη -Για 4ο συνεχόμενο μήνα - iefimerida.gr

Επιδεινώθηκε το επενδυτικό κλίμα στην Ευρωζώνη -Για 4ο συνεχόμενο μήνα

Νέα μείωση στον δείκτη Sentix/Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Eπιδεινώθηκε για τέταρτο συνεχόμενο μήνα το επενδυτικό κλίμα στην Ευρωζώνη γεγονός που αποδίδεται στις ανησυχίες για τον προστατευτισμό στο εμπόριο.

Τον Μάιο το επενδυτικό κλίμα έφτασε στο χαμηλότερο επίπεδό του από τον Φεβρουάριο του 2017, σύμφωνα με έρευνα του γερμανικού ερευνητικού ομίλου Sentix, λόγω των ανησυχιών για την πιθανή επιβολή των αμερικανικών δασμών και για ένα σπιράλ προστατευτισμού.

Ο δείκτης για την ευρωζώνη σημείωσε πτώση στις 19,2 μονάδες από τις 19,6 τον Απρίλιο. Αναλυτές σε έρευνα του Reuters ανέμεναν ο δείκτης να σημειώσει άνοδο στις 21,0 μονάδες. Η πτώση οφείλεται στις χαμηλότερες οικονομικές εκτιμήσεις και την οριακά ασθενέστερη αξιολόγηση των επενδυτών για τις τρέχουσες συνθήκες.

«Οι αβεβαιότητες για την επιβολή τιμωρητικών αμερικανικών δασμών και τον κίνδυνο ότι αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε επέκταση των μέτρων προστατευτισμού μας επηρεάζουν», ανέφερε ο ερευνητής του ομίλου Μάνφρεντ Χούμπνερ σε σημείωμά του.

Ο δείκτης Sentix για τη Γερμανία, τη μεγαλύτερη οικονομία στην ευρωζώνη, υποχώρησε επίσης για τέταρτο συνεχή μήνα, στο χαμηλότερο επίπεδό του από τον Σεπτέμβριο του 2016.

Σύμφωνα με τον όμιλο Sentix, η έρευνα διενεργήθηκε από τις 3 έως τις 5 Μαΐου με τη συμμετοχή 974 επενδυτών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ