Κατακλέβουν το ΙΚΑ χωρίς έλεος 10 συμμορίες υπαλλήλων - iefimerida.gr

Κατακλέβουν το ΙΚΑ χωρίς έλεος 10 συμμορίες υπαλλήλων

Συμμορίες υπαλλήλων του ΙΚΑ δρούσαν σε εννέα υποκαταστήματα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν έχει τέλος η λεηλασία που ΙΚΑ από κυκλώματα επίορκων υπαλλήλων, τα οποία εδώ και χρόνια χορηγώντας συντάξεις και επιδόματα-μαϊμού, εισέπρατταν υπέρογκα ποσά.

Οι έρευνες έχουν επικεντρωθεί τώρα σε ακόμα 9 υποκαταστήματα, με τη ζημιά για τον Οργανισμό να ξεπερνά τα 30 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με το «Εθνος» οι συντάξεις και τα επιδόματα-μαϊμού που έδιναν οι κατηγορούμενοι ξεπερνούσαν τις 90.000. Ηδη 750 φάκελοι έχουν πάει στις εισαγγελικές αρχές και αφορούν περιπτώσεις καταβολής συντάξεων σε νεκρούς, με του συγγενείς τους όμως να εισπράττουν τα χρήματα.

Οι αρχές μάλιστα υποστηρίζουν πως η μαφία του ΙΚΑ είναι σαν τη Λερναία Ύδρα, καθώς αν και συνελήφθησαν πρόσωπα που φέρονται να ήταν ψηλά στην ιεραρχία, το κύκλωμα φαίνεται πως είχε επεκταθεί τόσο πολύ που οι αποκαλύψεις για ό,τι συνέβαινε στην Καλλιθέα ήταν μόνο η κορυφή του παγόβουνου.

Το επόμενο διάστημα μάλιστα αναμένεται να υπάρξει νέος γύρος αποκαλύψεων, καθώς σε πέντε υποκαταστήματα του ΙΚΑ γίνονται εξονυχιστικοί έλεγχοι για τη χορήγηση επιδομάτων σε μη δικαιούχους. Από τα υποκαταστήματα αυτά τρία βρίσκονται στην Αττική, ένα στην Κρήτη και άλλο ένα στην περιφέρεια Θεσσαλίας.

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΣΔΟΕ ΓΙΑΤΡΟΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Οι Αρχές ερευνούν καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες γιατροί μοίραζαν αναρρωτικές άδειες με το τσουβάλι έναντι αμοιβής. Μάλιστα οι ασθενείς όχι μόνο εισέπρατταν χρήματα από το ΙΚΑ μέχρι να αναρρώσουν αλλά ταυτόχρονα έκαναν και μεροκάματα. Την ίδια στιγμή η έρευνα έδειξε πως οι λογαριασμοί των γιατρών είναι «φουσκωμένοι», καθώς υπάρχουν περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία προέρχονται από περίεργες καταθέσεις.

Το ΣΔΟΕ Κρήτης μπλόκαρε τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς και μετά από έλεγχο προέκυψε πως δεν ήταν σε θέση να δικαιολογήσουν το συνολικό ύψος των καταθέσεών τους με τα εισοδήματα που είχαν δηλώσει στην εφορία.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, πέρα από την παραπομπή τους στη Δικαιοσύνη για τις αναρρωτικές, οι δύο γιατροί θα κληθούν να καταβάλουν τον αναλογούντα φόρο, που μαζί με τα πρόστιμα ανέρχεται στο 50% του «μαύρου» εισοδήματός τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ