Ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητά σενάρια συμμαχιών με στελέχη του Κινήματος Αλλαγής -Καίγονται για την απλή αναλογική - iefimerida.gr

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητά σενάρια συμμαχιών με στελέχη του Κινήματος Αλλαγής -Καίγονται για την απλή αναλογική

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Μόνο τυχαία δεν πρέπει να θεωρείται η παρουσία κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην πολιτική εκδήλωση που διοργανώθηκε βράδυ της Κυριακής από τον Γιάννη Ραγκούση με θέμα :«Το μέλλον της Προοδευτικής Παράταξης στην Ελλάδα και στην Ευρώπη». Ομιλητές ήταν ο ίδιος, ο Ν. Μαραντζίδης και ο Γ. Σωτηρέλη.

Στην α΄ σειρά των καθισμάτων όμως βρίσκονταν ο Νίκος Βούτσης, ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ο Νίκος Παππάς, ο Νίκος Ξυδάκης, και άλλα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος που με την παρουσία επιβεβαίωναν τη διάθεση που υπάρχει σε πολλούς μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, να βρουν κοινό βηματισμό με –τουλάχιστον ένα τμήμα- του Κινήματος Αλλαγής.

Η εκδήλωση ήρθε μία ημέρα μετά τη συνέντευξη του Πάνου Σκουρλέτη στην ΑΥΓΗ με την οποία και πάλι ο υπουργός Εσωτερικών έτεινε χείρα συνεργασίας προς τη Φώφη Γεννηματά (προφανώς μετά από συνεννόηση με τον Αλέξη Τσίπρα) και μάλιστα το έκανε για 2η φορά μέσα σε 15 ημέρες.

Η πληροφορία για επικείμενη νομοθετική πρωτοβουλία σε σχέση με τον εκλογικό νόμο και την κατάτμηση εκλογικών περιφερειών (Β΄Αθήνας και Υπόλοιπο Αττικής) που αποκάλυψε η ΑΥΓΗ, αποκαλύπτει την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να επαναφέρει το αίτημα για απλή αναλογική άμεσης εφαρμογής από τις επόμενες εκλογές και γι αυτό να ζητά νέους συσχετισμούς διότι χρειάζεται η ενισχυμένη πλειοψηφία.

Καλά πληροφορημένες πηγές αν και αποφεύγουν να προσδιορίσουν τον χρόνο που αυτή η πρωτοβουλία θα εκδηλωθεί, υποστηρίζουν σε συνομιλητές τους ότι είναι θέμα εβδομάδων και σε κάθε περίπτωση μετά την έξοδο από το Μνημόνιο, αυτό θα είναι και το μεγάλο στοίχημα για τα πολιτικά ανοίγματα της κυβέρνησης, αρκεί η Φώφη Γεννηματά να ανταποκριθεί.

Την ίδια ώρα στον Σοσιαλιστικό χώρο είναι έντονη η κινητικότητα, όπως τουλάχιστον προκύπτει από τη χθεσινή εκδήλωση. Τα όσα είπε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης για τη ΝΔ, τις συνεργασίες και την επόμενη ημέρα δεν αφήνουν ούτε μία αμφιβολία για την κατεύθυνση προς την οποία εκτιμά ο κ.Ραγκούσης ότι πρέπει να αναζητηθούν οι συνεργασίες του ΚΙΝΑΛ

Αφού πρώτα μίλησε για την έξοδο από το μνημόνιο αναφέροντας ότι «σας δηλώνω, ως ένας άνθρωπος που υποχρεώθηκε να συνομολογήσει το 1ο μνημόνιο για να αποφύγει η κοινωνία μας την καταστροφή της ασύντακτης χρεοκοπίας και της εξόδου από το ευρώ, την ημέρα που θα υπογράφεται το τέλος του μνημονίου εγώ θα είμαι πιο χαρούμενος από τον κ.Τσίπρα».
Στη συνέχεια επιτέθηκε σε όσους σκέφτονται συνεργασία με τη ΝΔ και με αιχμές ειδικότερα για την τακτική των ίσων αποστάσεων. «οποιαδήποτε νέα κυβερνητική συνεργασία με τη ΝΔ θα είναι προδοσία της προοδευτικής παράταξης. Θα είναι απόδειξη εξάρτησης από τη μεταπρατική ολιγαρχία. Ή με την παραγωγική και προοδευτική Ελλάδα ή με τη μεταπρατική και συντηρητική Ελλάδα; Ίσες αποστάσεις δεν μπορούν να υπάρχουν» υποστήριξε ο Γιάννης Ραγκούσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ