Βαρθολομαίος: Πλησιάζει η ώρα που θα ανοίξει ξανά η Θεολογική Σχολή της Χάλκης [βίντεο] - iefimerida.gr

Βαρθολομαίος: Πλησιάζει η ώρα που θα ανοίξει ξανά η Θεολογική Σχολή της Χάλκης [βίντεο]

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος με κλιμάκιο της οργάνωσης AHEPA. Φωτογραφία: Θεολογική Σχολή Χάλκης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τις ευχές του για το άνοιγμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης πολύ σύντομα, εξέφρασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, με την διαβεβαίωση του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν και του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαιος, υποδέχτηκε την 1η Μαϊου στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, κλιμάκιο της οργάνωσης AHEPA, υπό τον ύπατο πρόεδρό της Καρλ Χόλιστερ.

Βαρθολομαίος: Πλησιάζει η ώρα που θα ανοίξει ξανά η Θεολογική Σχολή της Χάλκης [βίντεο] | iefimerida.gr 0

Τον Πατριάρχη υποδέχθηκαν στη Χάλκη ο Μητροπολίτης Προύσης Ελπιδοφόρος, Ηγούμενος της Μονής της Αγίας Τριάδος, ο πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου στην Τουρκία, Sir Dominick Chilcott και ανώτατα μέλη της Οργάνωσης AHEPA.

Ο Παναγιώτατος περπάτησε στον κήπο με τους επισκέπτες και στη συνέχεια προσκύνησε στο Καθολικό της Ιεράς Μονής. Ακολούθησε κέρασμα στο Συνοδικό της Ι. Μονής όπου και ο Υπατος Πρόεδρος του οργανισμού AHEPA, Καρλ Χόλιστερ (Carl R. Hollister) προσφώνησε τον Παναγιώτατο και δήλωσε ότι ο Οργανισμός στον οποίο προΐσταται προασπίζει το δικαίωμα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής.

Βαρθολομαίος: Πλησιάζει η ώρα που θα ανοίξει ξανά η Θεολογική Σχολή της Χάλκης [βίντεο] | iefimerida.gr 1

Στην αντιφώνησή του ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ανέφερε πως τις προηγούμενες ημέρες είχε συναντηθεί με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με τον τελευταίο να τον διαβεβαιώνει πως η ώρα που θα ξανανοίξει η Θεολογική Σχολή της Χάγης είναι πολύ κοντά.

Βαρθολομαίος: Πλησιάζει η ώρα που θα ανοίξει ξανά η Θεολογική Σχολή της Χάλκης [βίντεο] | iefimerida.gr 2


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ