Ενας χάκερ μιλά στο iefimerida: Ο ακήρυχτος ελληνοτουρκικός κυβερνοπόλεμος - iefimerida.gr

Ενας χάκερ μιλά στο iefimerida: Ο ακήρυχτος ελληνοτουρκικός κυβερνοπόλεμος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανώνυμοι χάκερς και ένας ακήρυχτος κυβερνοπόλεμος Ελλάδας-Τουρκίας. Ενας από αυτούς τους Ελληνες νεαρούς, μιλά στο iefimerida.gr και εξηγεί τα πάντα.

«Ο κυβερνοπόλεμος όσο περνούν τα χρόνια γίνεται το μεγαλύτερο όπλο στα χέρια των κυβερνήσεων. Αμα φτάσεις σε σημείο που έχει όλες τις πληροφορίες για την Τουρκία και έχεις πρόσβαση σε στρατιωτικές υπηρεσίες, σε όλα τους τα προγράμματα δεν θα μπορούν να κάνουν και κινήσεις. Θα τους κάνεις μεγάλο κακό».Ο Κωνσταντίνος είναι μόλις 21 ετών. Ασχολείται με το black hat hacking όσο και εάν φαίνεται απίστευτο τα τελευταία 9 χρόνια, από την ηλικία των 12 ετών. Τότε τον πήρε υπό την προστασία του ο μεγαλύτερος, σύμφωνα με τους γνώστες, Έλληνας Hacker, ο οποίος σήμερα έχει περάσει στην αντίπερα όχθη.

Ενας χάκερ μιλά στο iefimerida: Ο ακήρυχτος ελληνοτουρκικός κυβερνοπόλεμος  | iefimerida.gr 0

Πόσο επικίνδυνος είναι ο κυβερνοπόλεμος

Μιλά στο iefimerida.gr για τον Ελληνοτουρκικό κυβερνοπόλεμο και για το πόσο επικίνδυνος είναι:

«Ασχολούμαι περίπου 9 χρόνια με την ασφάλεια των υπολογιστών και το hacking, ο πόλεμος μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας ίσχυε πάντα. Από παλιά υπήρχαν Έλληνες και Τούρκοι οι οποίοι «χτυπούσαν» και «έτρωγαν» συστήματα ο ένας του άλλου σε έναν ακήρυχτο cyber πόλεμο. Απλά δεν είχε γίνει τόσο γνωστό. Δεν είχε πάρει τόσο μεγάλη δημοσιότητα. Τώρα με όλα αυτά που γίνονται στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις, οι κυβερνοεπιθέσεις έχουν γίνει συχνότερες. Αναβαθμίζονται τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά» λέει ο γκουρού του hacking.

Ενας χάκερ μιλά στο iefimerida: Ο ακήρυχτος ελληνοτουρκικός κυβερνοπόλεμος  | iefimerida.gr 1

Πώς πέφτουν τα ηλεκτρονικά κάστρα

Ο Κωνσταντίνος εξηγεί πως γίνονται οι κυβερνοεπιθέσεις και πώς πέφτουν τα ηλεκτρονικά «κάστρα» των αντιπάλων.

«Μπορώ να πάω στο ιντερνέτ να ψάξω τα συστήματα που έχουν πρόβλημα στην Τουρκία, και να επιτεθώ σε αυτά. Αυτό είναι κάτι που κάνουν οι Τούρκοι συνήθως δεν έχουν φάει καμία σοβαρή σελίδα όπως υπουργεία χτυπάνε ότι βρουν ιστοσελίδες που δεν έχουν κανένα νόημα αυτό το κάνουν γιατί βρίσκουν κενά ασφαλείας και μπαίνουν. Τώρα υπάρχουν και σοβαροί hackers που ασχολούνται με σοβαρές ιστοσελίδες σοβαρά δίκτυα και κάνουν σοβαρή δουλειά. Ένα site που τρέχει στο internet στηρίζεται σε έναν server. Μπορούμε να τους βρούμε να τους εντοπίσουμε να εισβάλουμε μέσα σε αυτούς και να πάρουμε πρόσβαση είτε στο σύστημα είτε στο site. Πιο εύκολο είναι να χτυπήσεις το site παρά ολόκληρο το σύστημα. Τώρα βλέπουμε τις επιθέσεις που λέγονται deface. Αφού χτυπήσουν μία ιστοσελίδα και αποκτήσουν πρόσβαση της αλλάζουν το περιεχόμενο που βλέπεις και εκεί βλέπουμε σε ελληνικές ιστοσελίδες τουρκικά μηνύματα και σε τουρκικές ελληνικά μηνύματα».

Μπορείς να έχεις πρόσβαση στα πάντα και να τα πουλήσεις

Ο νεαρός hacker πλέον έχει αποκτήσει Ευρωπαϊκή φήμη και συνεργάζεται με ευρωπαϊκές εταιρίες, για να «χτυπά» τα συστήματα των πελατών τους και να ανακαλύπτει τα κενά, εξηγεί τι μπορεί να συμβεί όταν ένας hacker αποκτήσει πρόσβαση σε ένα υπολογιστικό σύστημα.

«Μπορείς να πάρεις όλα τα αρχεία μέσα από το σύστημα, προσωπικούς λογαριασμούς ταχυδρομείου, κωδικούς πρόσβασης. Φανταστείτε τι θα σήμαινε αυτό που έχει αρχεία από όλα τα συστήματα της Τουρκίας. Μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις για εσένα μπορείς να τα πουλήσεις μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις όπως θες. Να βάλεις μέσα λογισμικό παρακολούθησης και να καταγράφεις τις κινήσεις τους. Μπορείς να χακάρεις και άλλα τουρκικά site και να φαίνεται ότι τους «βαράς» μέσα από την Τουρκία. Ανάλογα τι θες να κάνεις».

Ενας χάκερ μιλά στο iefimerida: Ο ακήρυχτος ελληνοτουρκικός κυβερνοπόλεμος  | iefimerida.gr 2

Τα πραγματικά χτυπήματα δεν τα μαθαίνει κανείς

Ο Κωνσταντίνος εξηγεί ότι τα χτυπήματα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι χτυπήματα εντυπωσιασμού. Τα πραγματικά σημαντικά κυβερνοχτυπήματα δεν τα μαθαίνει ποτέ κανείς εξηγεί. Ούτε φυσικά και ο ιδιοκτήτης του υπολογιστικού συστήματος.

«Εάν γνωρίζαμε την ταυτότητα των καλών χάκερς δεν θα ήταν τόσο καλοί οι καλοί χάκερς είναι ανώνυμοι και καλό είναι να μην τους ξέρουμε. Ναι γιατί αυτός είναι ο στόχος να μην γνωρίζει αυτός που έχει το σύστημα ότι έχει χτυπηθεί ώστε να μπορούμε να ελέγχουμε το σύστημα του επ’ αόριστον».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κυβερνοπόλεμος χάκερ Ελλάδα Τουρκία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ