H «επίθεση» ξένου fund στη Folli- Follie και η απάντηση της εταιρείας - iefimerida.gr

H «επίθεση» ξένου fund στη Folli- Follie και η απάντηση της εταιρείας

«Ανυπόστατο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Επίθεση» από το ξένο fund Quintessential Capital Management δέχτηκε η ελληνική εισηγμένη εταιρεία Folli-Follie, η μετοχή της οποίας βρέθηκε από το πρωί σε limit down.

Το hedge fund υποστηρίζει ότι η μετοχή της Folli Follie είναι υπερτιμημένη, καθώς η εταιρεία αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα. Στην έκθεσή του εκφράζει ανησυχίες ότι οι οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας δεν απεικονίζουν ακριβή στοιχεία και κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην παρουσία της στην Κίνα.

Οπως υποστηρίζει το fund, στην πραγματικότητα ο όμιλος έχει 64 σημεία πωλήσεων στην Κίνα ενώ έχει δηλώσει πως διαθέτει 240 και «πιθανώς έχει 289 σημεία πώλησης διεθνώς ενώ στα τέλη του 2016 είχε δηλώσει πως διαθέτει 630». Η QCM ανέφερε ότι άνθρωποι της πήγαν και έκαναν αυτοψία σε αρκετά σημεία τόσο σε Ηνωμένες Πολιτείες όσο και σε Κίνα και διαπίστωσαν ότι τα καταστήματα ή είχαν κλείσει ή ότι δεν υπήρχαν παρόλο στο site της εταιρείας αναφέρονταν.

Επιπλέον, το QCM όπως σημειώνει, ανησυχεί για την ικανότητα της FF Group να αποπληρώσει τα χρέη της.

Η έκθεση του Quintessential Capital Management, μέλος του ομίλου Forbes Finance Council, οδήγησε τη μετοχή στο limit down σήμερα. Ο τίτλος της Folli Follie έφτασε να υποχωρεί στα 10,74 ευρώ και σε χαμηλά πενταετίας, σημειώνοντας απώλειες 29,99% με τον όγκο να εκτοξεύεται.

Η απάντηση της εταιρείας

Ανυπόστατο, ψευδές, συκοφαντικό και παραπλανητικό χαρακτηρίζει η Folli Follie το δημοσίευμα της Quintessential Capital Management.

Επιπλέον ανέθεσε στους νομικούς συμβούλους της να κινηθούν με όποιο τρόπο κρίνουν σκόπιμο για την προάσπιση των συμφερόντων της εταιρείας. Η Folli Follie σε ανακοίνωσή της στο επενδυτικό κοινό αναφέρει:

H FOLLI-FOLLIE ανακοινώνει στο επενδυτικό κοινό ότι το σημερινό δημοσίευμα της Quintessential Capital Management είναι ανυπόστατο, ψευδές, συκοφαντικό και παραπλανητικό με άμεσο αποτέλεσμα τη ζημία των συμφερόντων της Εταιρείας και των μετόχων της.

Η Εταιρεία επιφυλάσσεται να επανέλθει με νεότερη ανακοίνωση προς το επενδυτικό κοινό με αναλυτικά στοιχεία διάψευσης των κατ' ιδίαν ψευδών πληροφοριών και στοιχείων που αναφέρονται στο εν λόγω δημοσίευμα.

Η Εταιρεία έχει ήδη αναθέσει στους νομικούς συμβούλους της να κινηθούν με οποιοδήποτε τρόπο κρίνουν σκόπιμο προκειμένου να προασπίσουν, σε αστικό και ποινικό επίπεδο, τα δικαιώματα της Εταιρείας, των μετόχων της και εν γένει του επενδυτικού κοινού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ FOLLI-FOLLIE Quintessential Capital Management έκθεση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ