Μουχαρέμ Ιντζέ: Αυτός είναι ο υποψήφιος των Κεμαλιστών, αντίπαλος του Ερντογάν - iefimerida.gr

Μουχαρέμ Ιντζέ: Αυτός είναι ο υποψήφιος των Κεμαλιστών, αντίπαλος του Ερντογάν

Ο υποψήφιος του CHP για την προεδρία της Τουρκίας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρώην αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, Μουχαρέμ Ιντζέ, θα είναι ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) για τις προεδρικές εκλογές της 24ης Ιουνίου.

Η υποψηφιότητά του ανακοινώθηκε επισήμως από το κόμμα, η εκλογική βάση του οποίου καθώς και τοπικές οργανώσεις φαίνεται ότι τον στηρίζουν.

Ο Ιντζέ θεωρείτο ο ισχυρότερος δυνατός υποψήφιος από πολιτικούς κύκλους εντός του κόμματος, καθώς ο ηγέτης του CHP, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν θα κατέβει υποψήφιος – απόφαση που προκάλεσε δυσθυμία σε αρκετά στελέχη-.

Ισχυρός εσωκομματικός αντίπαλος του Κιλιτσντάρογλου προέρχεται από μετριοπαθή, συντηρητική οικογένεια. Γεννήθηκε το 1964 στη Γιάλοβα, ενώ οι παππούδες του από την πλευρά του πατέρα του κατάγονταν από τη Θεσσαλονίκη.

Μουχαρέμ Ιντζέ: Αυτός είναι ο υποψήφιος των Κεμαλιστών, αντίπαλος του Ερντογάν | iefimerida.gr 0

Τουρκικά ΜΜΕ τον περιγράφουν ως πραγματιστή με ροπή προς τον λαϊκισμό. Ο Ιντζέ είναι γνωστός στη χώρα του για τους πύρινους λόγους του κατά του Ταγίπ Ερντογάν, που έχουν μεγάλη πέραση στο Ίντερνετ.

Ο 53χρονος πολιτικός και καθηγητής φυσικής, εξελέγη τέσσερις φορές βουλευτής με το CHP, το 2002, το 2007, το 2011 και το 2015 και διετέλεσε αντιπρόεδρος της Κ.Ο. επί δύο θητείες.

Μετά την ήττα των Κεμαλιστών στις προεδρικές εκλογές της 18ης Αυγούστου 2014, διεκδίκησε τα ηνία του CHP από τον νυν πρόεδρο του κόμματος Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ενώ διετέλεσε και επικεφαλής της Δεξαμενής Σκέψης Ατατούρκ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ