Τσίπρας: Ιστορικό ρεκόρ τουρισμού σε Χίο, Σάμο το 2017 -Φορείς: «Μπέρδεψε τη Λέσβο με τη Μυτιλήνη» [βίντεο] - iefimerida.gr

Τσίπρας: Ιστορικό ρεκόρ τουρισμού σε Χίο, Σάμο το 2017 -Φορείς: «Μπέρδεψε τη Λέσβο με τη Μυτιλήνη» [βίντεο]

Φωτογραφία: Intimenews
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αντιδράσεις σε κατοίκους και φορείς της Χίου και της Σάμου, προκάλεσε η αναφορά του Αλέξη Τσίπρα ότι τα δύο αυτά νησιά κατέγραψαν το 2017 ιστορικό ρεκόρ αφίξεων.

Τα στοιχεία αυτά, όπως εξήγησε, ο πρωθυπουργός από την Μυτιλήνη, μιλώντας στο περιφερειακό συνέδριο Β. Αιγαίου, του τα παρέθεσε σε ειδική σύσκεψη η υπουργός Τουρισμού, Ελ. Κουντουρά.

Ο κ. Τσίπρας ισχυρίστηκε επίσης ότι ανοδικά κινήθηκε και η Λέσβος, όχι σαν τη Χίο και τη Σάμο, αλλά πάντως ανοδικά, ενώ λίγα λεπτά αργότερα έβγαλε... πρωταθλήτρια στις αφίξεις τη Λέσβο.

Τοπικά ΜΜΕ αλλά και τουριστικοί παράγοντες, διαψεύδουν τα στοιχεία, κάνοντας λόγο για «εκτός τόπου και χρόνου» εικόνα της κυβέρνησης για την πορεία του τουρισμού στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Αντιδράσεις: «Μάλλον μπέρδεψε τη Λέσβο με τη Μυτιλήνη»

«Τι να πω μάλλον μπέρδεψε τη Μυτιλήνη με τη Λέσβο. Η δήλωση η συγκεκριμένη είναι άκαιρη και άτοπη» δήλωσε ο Δημήτρης Κυρτιλάκης, πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων της Χίου. Μιλώντας στο politischios.gr ο κ. Κυτριλάκης, εξήγησε ότι η χρονιά – ρεκόρ αφορούσε μόνο την προσέλευση Τούρκων επισκεπτών, η οποία φυσικά περιορίζεται κατά μέσο στη διήμερη διαμονή. «Οσον αφορά στους Ελληνες... πάτο. Για τουρισμό από ευρωπαϊκές χώρες πια δεν μιλάμε, τις έχουμε χάσει εδώ και χρόνια», ανέφερε ο κ. Δημ. Κυτριλάκης, ο οποίος την ώρα της πρωθυπουργικής ομιλίας συντάσσονταν με τους διαμαρτυρόμενους πολίτες της Μυτιλήνης.

Με πληροφορίες από politischios.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ