Βενιζέλος: Φεύγω από υπουργός μόλις εκλεγώ πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - iefimerida.gr

Βενιζέλος: Φεύγω από υπουργός μόλις εκλεγώ πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Βενιζέλος: Φεύγω από υπουργός μόλις εκλεγώ πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την Δευτέρα αναμένεται να παραιτηθεί από υπουργός Οικονομικών, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, την επομένη δηλαδή των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ για την προεδρία του κόμματος.

Σε συνέντευξη που δόθηκε σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, τμήμα της οποίας μεταδόθηκε κατά το κεντρικό δελτίο ειδήσεων, ο υπουργός Οικονομικών προανήγγειλε πως η αποχώρησή του από το χαρτοφυλάκιό του θα γίνει την Δευτέρα.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, εν όψει της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ την Κυριακή 18 του μηνός, ο Ευαγγελος Βενιζέλος σημειώνει: «Μόλις κλείσει ο κύκλος των εσωκομματικών διαδικασιών στο ΠΑΣΟΚ, έχω την υποχρέωση να οδηγήσω το κόμμα στις εκλογές με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Νομίζω δε, ότι η παρουσία μου στο υπουργείο Οικονομικών, τα έφερε η τύχη έτσι και κυρίως τα έφερε η επιθυμία του ελληνικού λαού να επωμιστεί θυσίες, ή η ανοχή του, ή η συμπαράστασή του, η αγωνία του, έτσι ώστε να κλείσει ο κύκλος αυτός με ένα πολύ σημαντικό γεγονός, με την αλλαγή των όρων του δημοσίου χρέους, με την ελάφρυνση των νέων γενιών από ένα τεράστιο βάρος».

Στην επισήμανση της δημοσιογράφου, ότι αυτό σημαίνει την παραίτησή του από το υπουργείου την Κυριακή ή Δευτέρα, πρόσθεσε: «Δεν μπορώ να συνεχίσω να παίζω ένα διπλό ρόλο. Εφόσον αναλάβω και μόλις αναλάβω τα καθήκοντα του αρχηγού του μεγαλύτερου κόμματος αυτής της Βουλής, πρέπει να αφοσιωθώ στα καθήκοντα αυτά».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εξομολογήθηκε στην συνέντευξή του, πως όταν αναλάμβανε υπουργός Οικονομικών ο περίγυρός του ήταν αντίθετος με μια τέτοια προοπτική. «Δεν υπήρχε άνθρωπος που να είναι κοντά μου, πλην ελαχιστοτάτων εξαιρέσεων, δεν υπήρχε μέλος της οικογένειάς μου, φίλος μου παλιός, συμμαθητής, συνεργάτης που να μην με αποτρέψει. Όλοι μου λέγανε να μην αναλάβω αυτό το βάρος», είπε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ