Το πιο χοντρό παιδί του κόσμου (180 κιλά) έχασε 90 κιλά [εικόνες] - iefimerida.gr

Το πιο χοντρό παιδί του κόσμου (180 κιλά) έχασε 90 κιλά [εικόνες]

Ο Άρια Περμάνα όταν ζύγιζε 180 κιλά. Φωτογραφία: YouTube
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα 12χρονο αγόρι που είχε γίνει παγκοσμίως γνωστό διότι ζύγιζε 180 κιλά στην ηλικία των 10 ετών και είχε ονομαστεί από τα ΜΜΕ «το πιο χοντρό αγόρι του κόσμου», έγινε άλλος άνθρωπος, χάνοντας το μισό του βάρους του.

Ο Άρια Περμάνα από την δυτική Ιάβα της Ινδονησίας, ήταν τόσο παθολογικά παχύσαρκος που ζύγιζε όσο 6 αγόρια της ηλικίας του και δυσκολευόταν ακόμη και να περπατήσει πάνω από 5 λεπτά κάθε φορά και περνούσε τον περισσότερο χρόνο του ξαπλωμένος.

Τον περασμένο Απρίλιο έγινε ο νεότερος άνθρωπος στον κόσμο που υποβλήθηκε σε μια σωτήρια επέμβαση γαστρικού δακτυλιδιού, προκειμένου να σταματήσει να τρώει. Πριν από την χειρουργική επέμβαση, το Ινδονησιακό Κέντρο Παγκόσμιων Ρεκόρ – το εγχώριο ρεκόρ Γκίνες – ονόμασε τον Άρια το βαρύτερο αγόρι που είχε καταγραφεί στα χρονικά.

Λιγότερο από δύο χρόνια μετά και αφού οι γιατροί στο νοσοκομείο Όμνι της Τζακάρτα αφαίρεσαν ένα μεγάλο μέρος του στομαχιού του, ο Άρια κατάφερε επιτέλους να επιστρέψει στο σχολείο αφού έχασε αρκετό βάρος για να μπορεί και πάλι να περπατά.

«Έχασα την όρεξή μου, ακόμη και 6 κουταλιές φαγητού πλέον με φουσκώνουν» είπε ο ίδιος στο ABC. «Με εμποδίζουν να τρώω γλυκά φαγητά και αναψυκτικά. Μπορώ πλέον να παίζω ποδόσφαιρο, τένις, μπάντμιντον και το πιο σημαντικό, μπορώ να πηγαίνω καθημερινά στο σχολείο».

Το πιο χοντρό παιδί του κόσμου (180 κιλά) έχασε 90 κιλά [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Οι γιατροί είχαν χαρακτηρίσει την κατάσταση του Άρια ως «μία από τις πιο δύσκολες περιπτώσεις παχυσαρκίας στον κόσμο».

Ο Άρια ήταν ένας ενθουσιώδης μαθητής μέχρι που πάχυνε τόσο πολύ που το περπάτημα ήταν αδύνατο. Αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σχολείο και να κάνει μαθήματα στο σπίτι. Σύμφωνα με τον πατέρα του, Αντέ, «δεν μπορούσε να παίξει ή να κάνει κάτι άλλο όπως τα άλλα παιδιά. Έβλεπε μόνο τηλεόραση ή έπαιζε στο κινητό τηλέφωνο. Ήταν εξαιρετικά οδυνηρό για εμάς τους γονείς του».

Το πιο χοντρό παιδί του κόσμου (180 κιλά) έχασε 90 κιλά [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Πριν από τη χειρουργική επέμβαση ζούσε με καθημερινή διατροφή πέντε γευμάτων, τα; οποία αποτελούνταν από τηγανιτό κοτόπουλο, ρύζι, ζυμαρικά και παγωτό σοκολάτας. Μόνο όταν η υγεία του έφτασε σε κρίσιμο σημείο, οι γονείς του Άρια αντιλήφθηκαν ότι χρειαζόταν επείγουσα βοήθεια.

Η μητέρα του θεωρεί πως ήταν δικό της το φταίξιμο. «Λυπάμαι γιατί ήταν δικό μου το λάθος. Δεν έλεγχα το πόσο τον τάιζα. Συνέχιζα να τον ταίζω γιατί αγαπώ το παιδί μου».

Το πιο χοντρό παιδί του κόσμου (180 κιλά) έχασε 90 κιλά [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Όταν γεννήθηκε ο Άρια ζύγιζε 3,7 κιλά και άρχισε να παίρνει βάρος όταν έφτασε στην ηλικία των 5 ετών. Μέσα σε 4 μόλις χρόνια, πήρε 127 κιλά! Όταν κατέρρευσε σε μια σχολική γιορτή, τότε κέντρισε την προσοχή κορυφαίων γιατρών της χώρας του.

Μετά την επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση, ο Άρια είναι πλέον σε θέση να περπατά για το σχολείο του και να παίζει με τους συμμαθητές του.

Το πιο χοντρό παιδί του κόσμου (180 κιλά) έχασε 90 κιλά [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Η τακτική άσκηση και η κατανάλωση περισσότερων φρούτων και λαχανικών αποτελεί πλέον μέρος της ρουτίνας του 12χρονου. Τρώει πλέον υγιεινά, περπάτά τακτικά, κάνει άρση βαρών και κολυμπά κάθε μέρα. Εμπνευσμένος από την απώλεια βάρους του, ο Άρια σκοπεύει να χάσει άλλα 50 κιλά. «Είμαι πολύ χαρούμενος. Δεν μπορώ να εκφράσω την ευτυχία μου με λόγια. Αισθάνομαι υπέροχα που μπορώ και πάλι να πηγαίνω σχολείο. Όλοι με συμπαθούν. Έχω κάνει πολλούς φίλους και είναι όλοι πολύ καλοί μαζί μου. Μπορώ επιτέλους να παίξω μαζί τους. Είναι τόσο διασκεδαστικό».

Το πιο χοντρό παιδί του κόσμου (180 κιλά) έχασε 90 κιλά [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ