Παρασκευή στη Λαχαναγορά του Ρέντη: Γαστρονομία, μόδα, street food και Παπαρίζου [πρόγραμμα] - iefimerida.gr

Παρασκευή στη Λαχαναγορά του Ρέντη: Γαστρονομία, μόδα, street food και Παπαρίζου [πρόγραμμα]

«Αγαπώ την αγορά μου»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τίτλο «Αγαπώ την Αγορά μου» η μεγαλύτερη γιορτή των Αγορών θα πραγματοποιηθεί και φέτος στη Λαχαναγορά του Ρέντη.

Ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ ΑΕ), ως μέλος της WUWM (World Union of Wholesale Markets), συμμετέχει για τέταρτη συνεχή χρονιά, στον Πανευρωπαϊκό θεσμό «Αγαπώ την Αγορά μου» (LoveYourLocal Market) και διοργανώνει μια μεγάλη γιορτή με πλήθος εκδηλώσεων και δράσεων, με ελεύθερη είσοδο, στην Κεντρική Αγορά Αθηνών, την Παρασκευή 4 Μαΐου 2018.

Η φετινή καμπάνια, με το μήνυμα Markets: closetoyourheart, επικεντρώνεται στη σχέση των κατοίκων με το πιο δυναμικό κομμάτι της πόλης, εκεί που χτυπά η καρδιά της αγοράς της.

Στόχος, η ενδυνάμωση της σχέσης μεταξύ αγορών, καταναλωτών και τοπικών κοινωνιών, καθώς και της χονδρικής με τη λιανική αγορά, η συνάντηση μικρών και μεγάλων τοπικών αγορών και η ανάδειξη ποιοτικών προϊόντων που διακινούνται στις αγορές όλης της χώρας, από την Κεντρική Αγορά Αθηνών, βασικό προμηθευτή με τις καλύτερες πρώτες ύλες της ελληνικής αγοράς και της πλειοψηφίας των καταναλωτών.

Παρασκευή στη Λαχαναγορά του Ρέντη: Γαστρονομία, μόδα, street food και Παπαρίζου [πρόγραμμα] | iefimerida.gr 0

Την Παρασκευή (4 Μαΐου) η Λαχαναγορά Ρέντη γιορτάζει και ανοίγει τις πύλες της για το κοινό με μουσικές εκδηλώσεις, εικαστικά events και γαστρονομικές περιπλανήσεις, από τις 17.00 μέχρι αργά το βράδυ.

Η Έλενα Παπαρίζου, θα ξεσηκώσει το κοινό με τις επιτυχίες της.

Στη λαϊκή σκηνή, ο συνθέτης και τραγουδιστής Βαγγέλης Κορακάκης, με το μπουζούκι του, σε δικά του και παλιά αυθεντικά λαϊκά τραγούδια. Την ίδια ώρα, σε τρίτο stage, ο Dj και γνωστός παραγωγός του Best 92,6, Ανδριανός Παπαδέας σε ένα πάρτι με dance ρυθμούς.

Από τις 17:00, οι επισκέπτες της Λαχαναγοράς του Ρέντη θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το ζωντανό πρόγραμμα του Best 92,6 που βγαίνει για λίγο από το ραδιοθάλαμο.

Παρασκευή στη Λαχαναγορά του Ρέντη: Γαστρονομία, μόδα, street food και Παπαρίζου [πρόγραμμα] | iefimerida.gr 1

Ειδικά για αυτή τη μέρα θα στηθεί το StreetFood Corner με τις καντίνες να δίνουν το «παρών» με γευστικές και διαφορετικές προτάσεις φαγητού και γλυκού.

Παρασκευή στη Λαχαναγορά του Ρέντη: Γαστρονομία, μόδα, street food και Παπαρίζου [πρόγραμμα] | iefimerida.gr 2

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν σχεδιαστές βιώσιμης μόδας και να αποκτήσουν τις δημιουργίες τους στο Popup Designers Market.

Σχεδιαστές από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα εκθέσουν τις δημιουργίες τους: τσάντες από βιώσιμα υλικά, παιδικά ρούχα από οργανικό βαμβάκι, γυναικεία ρούχα και αξεσουάρ, αλλά και πρωτότυπα vintage ρούχα. Επίσης, οι επισκέπτες μπορούν να ανταλλάξουν ή να ανακυκλώσουν τα ρούχα τους στο Clothing Swap Bazaar.

Το πρόγραμμα συμπληρώνεται από το LiveStreetArtProject «Αγαπώ την Αγορά μου». Δέκα φοιτητές της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών εμπνέονται από τον ομώνυμο θεσμό και καλούνται να δημιουργήσουν στο χώρο της Λαχαναγοράς έργα μεγάλης κλίμακας, μπροστά στα μάτια των επισκεπτών.

Πρόγραμμα 17:00 - 01:00

  •    Live Radio Best 92,6
  •    Street Food Corner
  •    Live Street Art Project «Αγαπώ την Αγορά μου»
  •    Pop Up Designers Market
  •    Clothing Swap Bazaar
  •    21:00 Συναυλία Έλενα Παπαρίζου
  •    23:00 Συναυλία Βαγγέλης Κορακάκης
  •    23:00Djset Ανδριανός Παπαδέας, Best 92,6

Είσοδος ελεύθερη

Ο Οργανισµός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας φιλοξενεί την τελετή έναρξης της παγκόσµιας καµπάνιας Love Your Local Market 2018, με την υπογραφή Πρωτόκολλου Συνεργασίας µεταξύ των Αγορών, που θα πραγµατοποιηθεί, υπό την αιγίδα της Παγκόσµιας Ένωσης Χονδρεµπορικών Αγορών (WUWM), το Σάββατο 5 Μαΐου 2018 και ώρα 12:00 στο Αµφιθέατρο του Μουσείου Ακρόπολης.

Η τελετή θα ξεκινήσει με τις εισαγωγικές ομιλίες της διευθύνουσας συμβούλου του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας Στεφανίας Γεωργακάκου - Κουτσονίκου και του προέδρου του τομέα Λιανικών Αγορών της WUWM (World Union of Wholesale Markets) Mr. Jean-Paul August.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου.
Την κεντρική ομιλία θα πραγματοποιήσει ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης.
Θα ακολουθήσει υπογραφή Πρωτόκολλου Συνεργασίας µεταξύ των Αγορών που συµµετέχουν.
Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν 30 εκπρόσωποι 19 Αγορών, από 14 χώρες.
πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ