Πιτσιόρλας: Η επένδυση στο Ελληνικό προχωρά- Απομένουν διαδικαστικά θέματα - iefimerida.gr

Πιτσιόρλας: Η επένδυση στο Ελληνικό προχωρά- Απομένουν διαδικαστικά θέματα

Προχωρά η επένδυση στο Ελληνικό/Φωτογραφία:Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την εκτίμηση ότι το θέμα με το Ελληνικό έχει ουσιαστικά τελειώσει και απομένουν κάποιες διαδικαστικές πράξεις για να ξεκινήσει η επένδυση εξέφρασε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Πιτσιόρλας σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις, σημείωσε ότι «τα πράγματα προχωράνε με ένα ρυθμό -με βάση τις δυσκολίες- εντυπωσιακό» και ειδικότερα για το Ελληνικό υπογράμμισε ότι «έχουμε ουσιαστικά τελειώσει». "

«Η έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος ήταν το μείζον θέμα. Έχουμε ένα Προεδρικό Διάταγμα εγκεκριμένο από το ΣτΕ πια, με μια ομόφωνη απόφαση από την ολομέλεια του ΣτΕ και μένουν κάποιες διαδικαστικές πράξεις που προετοιμάζονται.

Η εταιρεία, η Lamda, καταθέτει τα τελικά της σχέδια και μέχρι τον Σεπτέμβριο θα έχουν εκδοθεί δύο κοινές υπουργικές αποφάσεις που μένουν για να τελειώσει όλη η διαδικασία αδειοδότησης της πρώτης φάσης για να ξεκινήσουν τα έργα. Το Ελληνικό προχωράει» τόνισε ο κ. Πιτσιόρλας.

Οπως είπε προχωράει και το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων. «Είχαμε το αποτέλεσμα με την εταιρεία ΔΕΣΦΑ που ήταν εντυπωσιακό. Ολοκληρώνεται και η διαπραγμάτευση για την παράταση της σύμβασης στο 'Ελευθέριος Βενιζέλος'. Εχει ξεκινήσει η διαδικασία για τα ΕΛΠΕ. Θεωρώ ότι γίνονται βήματα πάρα πολύ μεγάλα και σε δύσκολα θέματα. Επίσης έχουμε σημαντικές επενδύσεις που 'τρέχουν' αυτή τη στιγμή. Το 2017 ήταν σε μια χρονιά πολύ σημαντική για τις άμεσες ξένες επενδύσεις στη χώρα. Είμαστε σε ποσοστό του ΑΕΠ που ήμασταν το 2006» ανέφερε ο υφυπουργός.

Σε ό,τι αφορά ευρύτερα θέματα της οικονομίας είπε ότι στόχος της κυβέρνησης, σύμφωνα με τον κ. Πιτσιόρλα, «είναι να τελειώσουμε τον Αύγουστο οριστικά, να ανακτήσουμε την αυτονομία για την επιλογή του μείγματος της οικονομικής πολιτικής που θα ακολουθήσουμε τα επόμενα χρόνια».

Για την κριτική που ασκεί η Νέα Δημοκρατία στους κυβερνητικούς χειρισμούς σημείωσε: «Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να αποφασίσει από ποια σκοπιά κάνει κριτική στην κυβέρνηση. Τη μία μέρα λέει, όταν η κυβέρνηση προχωράει σε κάποιες εξαγγελίες, ότι η κυβέρνηση λαϊκίζει και ότι απειλεί να τινάξει τα πάντα στον αέρα. Την άλλη μέρα προσπαθεί η ίδια, με εξαγγελίες παροχών, να διαμορφώσει ένα φιλολαϊκό προφίλ. Πρέπει να αποφασίσει τι ακριβώς θέλει και τι ακριβώς κριτική κάνει στην κυβέρνηση».

Αναφορικά με την αντιπαράθεση με αφορμή το τηλεφώνημα του επιχειρηματία, Βαγγέλη Μαρινάκη, στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο κ. Πιτσιόρλας σημείωσε: «Νομίζω ότι πρέπει το θέμα να μείνει στα επίπεδα της διερεύνησης από τη Δικαιοσύνη των όποιων πλευρών έχουν προκύψει. Τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ