Κατέπεσε ρωσικό μαχητικό στη Συρία – Νεκροί οι δύο πιλότοι [εικόνες] - iefimerida.gr

Κατέπεσε ρωσικό μαχητικό στη Συρία – Νεκροί οι δύο πιλότοι [εικόνες]

Ένα Su-30SM σαν κι αυτό κατέπεσε στη Μεσόγειο (Φωτογραφία αρχείου: ΑΡ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος κατέπεσε στη Μεσόγειο με αποτέλεσμα να χάσουν τις ζωές τους οι δύο πιλότοι.

Όπως επιβεβαίωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, το Su-30SM είχε απογειωθεί από την αεροπορική βάση Χμεϊμίμ και κατέπεσε ανοικτά των ακτών της Λατάκια στη Συρία.

fall of a #Russian plane in the sea off the port city of #Jabla in #Syria pic.twitter.com/M9b2loCTMA

Οι πιλότοι «προσπάθησαν μέχρι την τελευταία στιγμή να διατηρήσουν τον έλεγχο του αεροσκάφους», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Η συντριβή μπορεί να οφείλεται σε κάποιο πτηνό που χτύπησε τον κινητήρα, λέει το υπουργείο βάσει των πρώτων στοιχείων, επισημαίνοντας ότι το αεροσκάφος δεν δέχθηκε πυρά.

To Sukhoi-30SM συγκαταλέγεται στο πλέον προηγμένα μαχητικά που διαθέτει η ρωσική πολεμική αεροπορία. Έκανε την παρθενική του πτήση το 2012 κι έχει χρησιμοποιηθεί στη Συρία σε επιθέσεις κατά ανταρτών ή ως συνοδευτικό στρατηγικών βομβαρδιστικών.

Με τον θάνατο των δύο πιλότων σήμερα, η Ρωσία θρηνεί επισήμως την απώλεια 86 μελών των ενόπλων της δυνάμεων στη Συρία. Τον περασμένο Μάρτιο ένα μεταγωγικό αεροσκάφος συνετρίβη κατά την προσγείωσή του στη βάση Χμεϊμίμ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι 39 επιβαίνοντες.

Φωτογραφία αρχείου: Wikipedia
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Συρία ΛΑΤΑΚΙΑ ρωσικό μαχητικό SU-30SM
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ