Η F1 ανακοίνωσε την πρόταση για γκραν πρι στο Μαϊάμι - iefimerida.gr

Η F1 ανακοίνωσε την πρόταση για γκραν πρι στο Μαϊάμι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Formula 1 γνωστοποίησε μια πρόταση για την διεξαγωγή ενός αγώνα στο Μαϊάμι το 2019.

Στο καλαντάρι του πρωταθλήματος υπάρχει ήδη το γκραν πρι των Ηνωμένων Πολιτειών, το οποίο λαμβάνει χώρα στο Όστιν του Τέξας, ωστόσο οι άνθρωποι της Liberty Media, η οποία ανέλαβε τα «ηνία» της Formula 1 στα τέλη του 2016, έχουν μιλήσει συχνά για την επιθυμία τους να προστεθούν αμερικανικές πόλεις στο πρόγραμμα και έχουν αναλύσει λεπτομερώς μια πρόταση για έναν αγώνα στους δρόμους του κέντρου του Μαϊάμι την επόμενη σεζόν. Στις 10 Μαΐου θα διεξαχθεί μια ψηφοφορία στην αρμόδια επιτροπή της πόλης του Μαϊάμι, όπου θα αποφασιστεί εάν θα προχωρήσει το συγκεκριμένο σχέδιο, ενώ είναι υπό εξέταση ένα πολυετές συμβόλαιο για το συγκεκριμένο γκραν πρι, το οποίο θα έχει ισχύ μέχρι το 2028. Το Μαϊάμι δεν έχει «φιλοξενήσει» ποτέ στο παρελθόν αγώνα Formula 1, ενώ οι "Miami New Times" αναφέρουν ότι ο αγώνας θα λάβει χώρα τον Οκτώβριο του 2019.

«Νωρίτερα χθες η Επιτροπή της Πόλης του Μαϊάμι έκανε ένα σημαντικό βήμα με την προσθήκη ενός θέματος στην προσεχή ατζέντα της, το οποίο, εάν εγκριθεί, θα ανοίξει το δρόμο για να έρθει η Formula 1 στο κέντρο του Μαϊάμι την επόμενη σεζόν» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος για τις εμπορικές λειτουργίες στη Formula 1, Σον Μπράτσιζ, και συνέχισε: «Εκτιμούμε το ενδιαφέρον της κοινότητας για τη διοργάνωση αγώνα της Formula 1 και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τους τοπικούς αξιωματούχους και τους εμπλεκόμενους φορείς για να δώσουμε ζωή σε αυτό το όραμα. Με περισσότερους από μισό δισεκατομμύριο οπαδούς παγκοσμίως, η Formula 1 είναι το μεγαλύτερο αγωνιστικό θέαμα στον πλανήτη και το στάτους του Μαϊάμι ως μιας από τις πιο διάσημες και γεμάτες αίγλη πόλεις του κόσμου το καθιστά ως τον τέλειο προορισμό για τη Formula 1 και τους φίλους της».

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός επιχειρηματίας, Στίβεν Ρος, ο οποίος στηρίζει την πρόταση για την διεξαγωγή του αγώνα στο Μαϊάμι, πρόσθεσε: «Το Μαϊάμι είναι μια πρώτης τάξεως παγκόσμια πόλη και η Formula 1 είναι ένα πρώτης τάξεως παγκόσμιο εμπορικό προϊόν. Σε συνεργασία με την Πόλη του Μαϊάμι και την Κομητεία Μαϊάμι-Ντέιντ, είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να παραδώσουμε ακόμη ένα παγκόσμιο γεγονός, το οποίο θα αποτελέσει προορισμό για ανθρώπους από όλο τον κόσμο και θα φέρει οικονομική αξία στη νότια Φλόριντα. Από το φούτμπολ και το ποδόσφαιρο στο τένις και τα μηχανοκίνητα σπορ, το Μαϊάμι αξίει μόνο τα καλύτερα στη μουσική, το φαγητό, την τέχνη, τη μόδα και τον αθλητισμό και την ψυχαγωγία και αυτό ακριβώς σχεδιάζουμε να παραδώσουμε με έναν αγώνα της Formula 1».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μαϊάμι Formula 1 – F1
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ