Το ΔΝΤ απειλεί με αποπομπή τη Βενεζουέλα -Δεν έχει δώσει βασικά οικονομικά στοιχεία - iefimerida.gr

Το ΔΝΤ απειλεί με αποπομπή τη Βενεζουέλα -Δεν έχει δώσει βασικά οικονομικά στοιχεία

Η Κριστίν Λαγκάρντ (Φωτογραφία: AP/ Jose Luis Magana)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ΔΝΤ επέκρινε τη Βενεζουέλα, για την αποτυχία της χώρας να παράσχει κρίσιμα οικονομικά στοιχεία, κάτι που μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την αποπομπή της από το Ταμείο.

Το συμβούλιο του ΔΝΤ κατέληξε ότι η Βενεζουέλα απέτυχε να εφαρμόσει μέτρα τα οποία είχε ζητήσει το Ταμείο πέρυσι, ή να παράσχει πληροφορίες- κλειδιά.

Πλέον, το ΔΝΤ έδωσε στη Βενεζουέλα περιθώριο έξι μηνών, για να υιοθετήσει τα συγκεκριμένα επανορθωτικά μέτρα και έπειτα από αυτό το διάστημα θα κριθεί η πρόοδος της χώρας στην εφαρμογή τους. Βέβαια, σημειώνει το AFP, η Βενεζουέλα δεν δανείζεται από το Ταμείο, οπότε ουσιαστικά δεν υπάρχει μέσο πίεσης. Η τελευταία φορά που παρείχε χρηματοδότηση στη χώρα το ΔΝΤ ήταν το 2001.

Πιθανές επιπτώσεις αυτής της εξέλιξης είναι η αναστολή του δικαιώματος ψήφου, της χρηματοδότης και σε ακραίες περιπτώσεις η αποπομπή. Το τελευταίο μέτρο το έχει υιοθετήσει μόνο μια φορά το Ταμείο, στην περίπτωση της Τσεχοσλοβακίας το 1954.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βενεζουέλα ΔΝΤ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ