Σύλληψη Τούρκου στις Καστανιές Εβρου -Πέρασε παράνομα τα σύνορα [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Σύλληψη Τούρκου στις Καστανιές Εβρου -Πέρασε παράνομα τα σύνορα [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σύλληψη ενός Τούρκου πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, κοντά στα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας στις Καστανιές Εβρου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ελληνικές αρχές έχουν συλλάβει έναν Τούρκο (περίπου 40 ετών) στο φυλάκιο στις Καστανιές, καθώς πέρασε τα σύνορα με εκσκαπτικό μηχάνημα JCB.

Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες ο Τούρκος που συνελήφθη οδηγούσε γεωργικό μηχάνημα προς το τελωνείο στις Καστανιές για κάποιες εργασίες στην συνοριογραμμή. Παρότι του έκαναν σήμα να σταματήσει, τόσο Ελληνες στρατιώτες όσο και συνοριοφύλακες, εκείνος άλλαξε κατεύθυνση και επιχείρησε να περάσει από γεωργική περιοχή προς την Ελλάδα, ενώ σταμάτησε δίπλα στο φυλάκιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «thrakinea» και του «evrosnews» πρόκειται για Τούρκο στρατιωτικό οποίος εκτελούσε με μπουλντόζα εργασίες στα σύνορα, όμως το «radioevros» αναφέρει ότι σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Αμυνας ο Τούρκος που συνελήφθη ισχυρίζεται ότι είναι αγρότης και εκτελούσε εργασίες με το μηχάνημα του. Πάντως οι πληροφορίες ότι πρόκειται για στρατιωτικό δεν επιβεβαιώνονται μέχρι στιγμής, καθώς είχε πάνω του πολιτική ταυτότητα.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ ο Τούρκος είναι ο Μουσά Αλερίκ (38 ετών), υπάλληλος του Δήμου Αδριανούπολης ο οποίος βρισκόταν στην συνοριογραμμή για εργασίες με το μηχάνημα.

Σύλληψη Τούρκου στις Καστανιές Εβρου -Πέρασε παράνομα τα σύνορα [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0
Σύλληψη Τούρκου στις Καστανιές Εβρου -Πέρασε παράνομα τα σύνορα [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1
Σύλληψη Τούρκου στις Καστανιές Εβρου -Πέρασε παράνομα τα σύνορα [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 2

Δείτε το εκσκαπτικό μηχάνημα με το οποίο πέρασε τα σύνορα ο Τούρκος:

Σύλληψη Τούρκου στις Καστανιές Εβρου -Πέρασε παράνομα τα σύνορα [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 3

Σημειώνεται ότι η σύλληψη έγινε πολύ κοντά στην περιοχή όπου είχαν συλληφθεί από τουρκική περίπολο οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί Αγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης την 1η Μαρτίου και κρατούνται ακόμη στις φυλακές Αδριανούπολης.

O ίδιος κατά δήλωση του είναι Τούρκος αγρότης και υπάλληλος του Δήμου Αδριανούπολης. Ο δήμαρχος Ανδριανούπολης, Recep Gürkan, σύμφωνα με τα τουρκικά Μέσα, δήλωσε πως έχει συλληφθεί ένας εργάτης του δήμου και θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να απελευθερωθεί.

Σύλληψη Τούρκου στις Καστανιές Εβρου -Πέρασε παράνομα τα σύνορα [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 4

Σύμφωνα με το Evros-news, στο φυλάκιο των Καστανεών όπου κρατείται ο Τούρκος, έφτασε ο Αστυνομικός Διευθυντής Ορεστιάδας, Πασχάλης Συριτούδης, προκειμένου να εξετάσει ο ίδιος τη συγκεκριμένη περίπτωση, ενώ και υψηλόβαθμα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, οι πληροφορίες θέλουν τον Ταξίαρχο της περιοχής, βρίσκονται στο σημείο και ασχολούνται με την υπόθεση.

Σύλληψη Τούρκου στις Καστανιές Εβρου -Πέρασε παράνομα τα σύνορα [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 5
Σύλληψη Τούρκου στις Καστανιές Εβρου -Πέρασε παράνομα τα σύνορα [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 6
Σύλληψη Τούρκου στις Καστανιές Εβρου -Πέρασε παράνομα τα σύνορα [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 7
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τούρκος Σύλληψη σύνορα Ελλάδα Τουρκία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ