Εύκολη παέγια - iefimerida.gr

Εύκολη παέγια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το εθνικό πιάτο των Ισπανών είναι η παέγια. Συνδιάζει πολλές γεύσεις, έχει φαν σε όλο τον κόσμο. Σας δίνω την απλή συνταγή, με κοτόπουλο, καλαμαράκια και γαρίδες. Υπέροχο για το καλοκαιράκι.

Υλικά

  • 300 γραμμάρια ρύζι
  • 4 μπουτάκια κοτόπουλο
  • 10 μεγάλες γαρίδες ή γάμπαρες
  • 200 γραμμάρια καλαμαράκια κομμένα (κατεψυγμένα, αν χρειάζεται)
  • 50 γραμμάρια λουκάνικο -Chorizo το λένε οι Ισπανοί
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 πιπεριά κόκκινη και 1 πιπεριά κίτρινη
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 ντομάτες ώριμες σε κύβους (χωρίς σπόρους)
  • Λίγο σαφράν, θυμάρι και φύλλο δάφνης
  • Αλάτι και πιπέρι
Εύκολη παέγια  | iefimerida.gr 0

Εκτέλεση

  • Σε σκεύος για φούρνο ζεστάνετε το ελαιόλαδο και ροδίστε το κοτόπουλο με το κρεμμύδι, πάνω στο μάτι της κουζίνας
  • Προσθέστε τα σκόρδα και τις ψιλοκομμένες πιπεριές
  • Αφήστε να σιγο-ροδίσουν για 2-3 λεπτά
  • Προσθέστε το ρύζι και ανακατέψτε καλά
  • Προσθέστε τα καλαμαράκια, τις γαρίδες, το λουκάνικο κομμένο, τη ντομάτα, το σαφράν, το θυμάρι και το φύλλο δάφνης
  • Προσθέστε αρκετό νερό (ή ζωμό κότας αν θέλετε), αλάτι και πιπέρι παντού
  • Καλύψτε το σκεύος με σκέπασμα και ψήστε σε φούρνο 200 βαθμών για 40 λεπτά, ώσπου να βράσει το ρύζι
  • Ανακατέψτε ενδιαμέσως, δοκιμάστε και προσθέστε αν χρειάζεται αλάτι και πιπέρι, ίσως και λίγο νερό
  • Επιχειρήστε το! Είναι απλό.
Εύκολη παέγια  | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή παέγια κοτοπουλο γαρίδες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ