Η στιγμή που ο Κιμ Γιονγκ Ουν έσπρωξε φωτογράφο για να περάσει η γυναίκα του [βίντεο] - iefimerida.gr

Η στιγμή που ο Κιμ Γιονγκ Ουν έσπρωξε φωτογράφο για να περάσει η γυναίκα του [βίντεο]

Φωτογραφία: YouTube
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια αθέατη πλευρά, εκείνη του «τζέντλεμαν», επέδειξε ο Κιμ κατά την πρόσφατη ιστορική επίσκεψή του μαζί με τη γυναίκα του στη Νότια Κορέα.

Ο φακός συνέλαβε τον Βορειοκορεάτη ηγέτη να παραμερίζει με ένα άγγιγμα στον ώμο έναν φωτογράφο από το διάβα της συζύγου του, Ρι Σολ Γιου, καθώς ετοιμαζόταν να τη συστήσει στον πρόεδρο της Νότιας Κορέας, Μουν Τζάε Ιν στον Οίκο της Ειρήνης στη μεθόριο των δύο κρατών.

Η 28χρονη, όπως πιστεύεται, Ρι είχε επισκεφθεί τη Νότια Κορέα για πρώτη φορά πριν από 13 χρόνια ως τσιρλίντερ ομάδας αθλητών της χώρας της, αλλά την περασμένη εβδομάδα επέστρεψε ως η Πρώτη Κυρία της Βόρειας Κορέας σε μια ιστορική σύνοδο, όπου οι δύο ηγέτες ανακοίνωσαν βήματα για μια ειρηνευτική συμφωνία που θα βάλει επίσημα τέλος στον Πόλεμο του 1950-1953.

Οι πρώτες κυρίας της Νότιας και της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιουνγκ Σουκ (αριστερά) και Ρι Σολ Γιου (δεξιά) (Φωτογραφία:ΑΡ)

Φορώντας ένα ταγέρ χρώματος ροδακινί και ψηλοτάκουνες μαύρες γόβες η Ρι Σολ Γιου χαμογέλασε κατά την υποδοχή της από την Πρώτη Κυρία της Νότιας Κορέας, Κιμ Γιουνγκ Σουκ.

Η στιγμή που ο Κιμ Γιονγκ Ουν έσπρωξε φωτογράφο για να περάσει η γυναίκα του [βίντεο] | iefimerida.gr 1
Η στιγμή που ο Κιμ Γιονγκ Ουν έσπρωξε φωτογράφο για να περάσει η γυναίκα του [βίντεο] | iefimerida.gr 2

«Χαίρομαι που ακούω ότι η σύνοδος πήγε καλά», είπε στον Νοτιοκορεάτη Πρόεδρο κατά τη σύντομη συνομιλία των δύο ζευγαριών στο λόμπι του Οίκου της Ειρήνης.

Ήταν η πρώτη φορά που σύζυγος Βορειοκορεάτη ηγέτη παρέστη σε συνάντηση με Νοτιοκορεάτη πρόεδρο, αφού ο πατέρας του Κιμ Γιονγκ Ουν, ο Κιμ Γιονγκ Ιλ, ουδέποτε εμφανίστηκε δημοσίως με τη γυναίκα του.

Η στιγμή που ο Κιμ Γιονγκ Ουν έσπρωξε φωτογράφο για να περάσει η γυναίκα του [βίντεο] | iefimerida.gr 3
Η στιγμή που ο Κιμ Γιονγκ Ουν έσπρωξε φωτογράφο για να περάσει η γυναίκα του [βίντεο] | iefimerida.gr 4

Ελάχιστα στοιχεία έχουν διαρρεύσει για την Ρι, π.χ. πότε παντρεύτηκε τον Κιμ, αλλά είναι γνωστή η αγάπη της για τις δημιουργίες μεγάλων οίκων Μόδας και η προτίμησή της σε τσάντες Dior και Channel.

Η στιγμή που ο Κιμ Γιονγκ Ουν έσπρωξε φωτογράφο για να περάσει η γυναίκα του [βίντεο] | iefimerida.gr 5

Αναλυτές λένε ότι με τις εμφανίσεις της στο πλευρό του Κιμ η Ρι βελτίωσε το ίματζ του άνδρα της, βοηθώντας τον να φαίνεται πιο προσιτός και φιλικός καθώς προσπαθεί να γίνει αποδεκτός στη διεθνή σκηνή ως αξιοσέβαστος ηγέτης μιας σημαντικής δύναμης, όπως συνέβη και στο πρόσφατο, αιφνιδιαστικό ταξίδι τους στο Πεκίνο όπου συναντήθηκαν με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ και την πρώτη Κυρία της χώρας, Πενγκ Λιουάν.

Η στιγμή που ο Κιμ Γιονγκ Ουν έσπρωξε φωτογράφο για να περάσει η γυναίκα του [βίντεο] | iefimerida.gr 6

Το status της Ρι αναβαθμίστηκε πρόσφατα στην Πιονγιάνγκ, με τα κρατικά ΜΜΕ να μην την αποκαλούν πλέον «σύντροφο» ή απλώς «γυναίκα του Κιμ Γιονγκ Ουν», αλλά να αναφέρονται σ’αυτήν ως «Πρώτη Κυρία» -τίτλος που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά εδώ και τέσσερις δεκαετίες στη χώρα-.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ