Διευθυντής Γεωδυναμικού: Ο μεγαλύτερος σεισμός που έχει δώσει η περιοχή είναι 5,7 Ρίχτερ - iefimerida.gr

Διευθυντής Γεωδυναμικού: Ο μεγαλύτερος σεισμός που έχει δώσει η περιοχή είναι 5,7 Ρίχτερ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, Γεράσιμος Παπαδόπουλος, μιλώντας στο «Καλημέρα Ελλάδα» για τον σεισμό 4,1 Ρίχτερ που ταρακούνησε την Αττική λίγο πριν από τα μεσάνυχτα.

Σύμφωνα με όσα είπε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού, «ο σεισμός δεν προκαλεί ανησυχία, καθώς πρόκειται για την περιοχή που τον περασμένο Ιανουάριο είχε δώσει σεισμό σχεδόν ίδιου μεγέθους».

Το ρήγμα είναι γνωστό στους σεισμολόγους και όπως ανέφερε ο κ.Παπαδόπουλος, «η περιοχή δεν έχει ιστορικό με μεγάλα μεγέθη, το μεγαλύτερο που έχει καταγραφεί είναι 5,5 με 5,7», κάτι που σημαίνει ότι «έχουμε αρκετά στοιχεία που να μας κάνουν να πιστεύουμε ότι δεν αναμένεται μεγαλύτερος σεισμός», όπως είπε ο ίδιος. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, τόνισε πως «με τη φύση ποτέ δεν ξέρεις».

Να σημειωθεί πως ο σεισμός, που αρχικά εκτιμήθηκε από την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού στα 4,2 Ρίχτερ, τελικά οριστικοποιήθηκε στα 4,1 Ρίχτερ και είχε εστιακό βάθος μόλις 5 χιλιομέτρων με αποτέλεσμα να γίνει και ιδιαίτερα αισθητός.

Ειδικότερα, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στα 26 χλμ. βορειοανατολικά της Αθήνας και συγκεκριμένα στο Γραμματικό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ