Focus: «Δημοψήφισμα τώρα για τα νέα πακέτα προς τα PIIGS» - iefimerida.gr

Focus: «Δημοψήφισμα τώρα για τα νέα πακέτα προς τα PIIGS»

δημοψήφισμα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Mε τίτλο «Δημοψήφισμα τώρα», το περιοδικό Focus ζητά τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στη Γερμανία για όλα τα επερχόμενα πακέτα σωτηρίας των υπερχρεωμένων κρατών μελών της ευρωζώνης τα οποία προεξοφλεί ότι θα αποτύχουν.

«Τα πρώτα δισεκατομμύρια για την υποτιθέμενη σωτηρία του ευρώ, η πολιτική τα εξαφάνισε – θα θέλαμε τουλάχιστον τώρα να αποφασίσουμε εμείς για τα γιγαντιαία ποσά που θα έρθουν». αναφέρει το δημοσίευμα το οποίο συνεχίζει:

«Στην πραγματικότητα δεν θα έπρεπε να μας κοστίσουν ούτε ένα σεντ όλα αυτά τα πακέτα σωτηρίας για την Ελλάδα, την Πορτογαλία και τους λοιπούς. Εδώ και δυο χρόνια οι πολιτικοί μας λένε ότι πρόκειται για αθώες εγγυήσεις ή πιστώσεις. Και αν όλα πάνε καλά η Γερμανία όχι μόνο θα πάρει πίσω τα χρήματά της, αλλά θα κερδίσει και από τους τόκους».

Το περιοδικό συνεχίζει επισημαίνοντας: «Ακούγεται φανταστικό, εάν δεν υπήρχε ένα μικρό προβληματάκι: δεν θα πάνε καλά τα πράγματα. Οι υπερχρεωμένες χώρες του Νότου θα χρειάζονται διαρκώς φρέσκο χρήμα. Για να μην αναφέρουμε ότι τα παλιά δάνεια δεν θα μπορέσουν ποτέ να τα αποπληρώσουν».

Στη συνέχεια το Focus επικαλείται την έκκληση του Βόλφκανγκ Καλ, καθηγητή Δημοσίου Δικαίου στο Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης, η οποία συνοψίζεται στη φράση 'όχι χωρίς εμάς' και εννοεί 'πως οι συνέπειες του σχεδιαζόμενου μηχανισμού στήριξης ESM θα είναι τόσο σημαντικές, και για αυτές μόνο ο γερμανικός λαός επιτρέπεται να αποφασίσει οριστικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ