Απίστευτο: «Βρέχει» προσφυγές στο ΣτΕ κατά της επένδυσης στο Ελληνικό - iefimerida.gr

Απίστευτο: «Βρέχει» προσφυγές στο ΣτΕ κατά της επένδυσης στο Ελληνικό

Πανοραμική δυτική όψη της περιοχής του πρώην αεροδρομίου/ Φωτογραφία: hellinikon.com
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Και δεύτερη αίτηση ακύρωσης του προεδρικού διατάγματος για την επένδυση στο Ελληνικό, μετά την αίτηση από 507 κατοίκους και τέσσερα σωματεία.

Αυτή τη φορά δυο οικολογικές οργανώσεις προσέφυγαν στο ΣτΕ, και συγκεκριμένα το «Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων» και η «Οικολογική Συνεργασία», ζητώντας να ακυρωθεί το επίμαχο Π.Δ. ως αντισυνταγματικό και παράνομο, ως προς το σκέλος εκείνο που αφορά τη δασική έκταση των 243 στρεμμάτων.

Όπως υποστηρίζουν στην προσφυγή τους, οι δικαστές στην πολυσέλιδη γνωμοδότηση (29/2018) των 111 σελίδων τον περασμένο Φεβρουάριο, με την οποία το ΠΔ κρίθηκε συνταγματικό, πλανήθηκαν ως προς την κρίση τους στο δασικό τμήμα της έκτασης. Και αυτό γιατί η σχετική μελέτη, σύμφωνα με τις οικολογικές οργανώσεις, προβλέπει τη διατήρηση ή την μεταφύτευση τμήματος της δασικής έκτασης, ενώ χαρακτηρίζει την επίμαχη δασική έκταση ως «τεχνητή δασική φυτεία».

Αυτή όμως η πλάνη περί των πραγμάτων, μαζί με την έλλειψη της πλήρους και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας, προσκρούει τόσο στο άρθρο 24 του Συντάγματος που προστατεύει το περιβάλλον στην έννοια του οποίου περιλαμβάνονται και οι δασικές εκτάσεις, όσο και στο δασικό νόμο 998/1979. Παράλληλα σημειώνουν ότι το εν λόγω Π.Δ. πάσχει από νόμιμη αιτιολογία σε σχέση με το θεωρημένο αλλά παρανόμως μη αναρτηθέντα δασικό χάρτη της επίμαχης περιοχής.

Δήμαρχος Ελληνικού: Οι φερόμενοι ως «κάτοικοι και φορείς» δεν προέρχονται από τον δήμο μας

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος σχολιάζοντας τα νέα εμπόδια που βάζουν στην επένδυση ανέφερε ότι «οι φερόμενοι ως «κάτοικοι και φορείς» δεν προέρχονται από τον δήμο μας».

Αναλυτικά
Οι φερόμενοι ως «κάτοικοι και φορείς» που υπογράφουν την προσφυγή στο ΣτΕ, κατά συντριπτική πλειοψηφία δεν προέρχονται από τον δήμο μας. Η μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων και του δημοτικού συμβουλίου της πόλης μας, αλλά και το σύνολο σχεδόν των φορέων και συλλόγων της, συμφωνεί με το επενδυτικό σχέδιο στο Ελληνικό, κάτω από τις προϋποθέσεις που έχουμε ήδη θέσει στην Ελληνική Κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ επένδυση ελληνικό ΣτΕ αίτηση ακύρωσης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ