ΝΔ: Το Μαξίμου σιωπά για τις καταγγελίες για μίζα συνεργάτη του Τσακαλώτου - iefimerida.gr

ΝΔ: Το Μαξίμου σιωπά για τις καταγγελίες για μίζα συνεργάτη του Τσακαλώτου

Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Εδώ και μια εβδομάδα η Κυβέρνηση προσποιείται ότι δεν αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα μιας καταγγελίας που αφορά τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, όπως και έναν πρώην αναπληρωτή υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ» αναφέρει η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της.

Η ΝΔ επισημαίνει το γεγονός ότι μέχρι σήμερα ο πρωθυπουργός και το Μέγαρο Μαξίμου σιωπούν και θέτει τρία ερωτήματα. Ειδικότερα σε ανακοίνωση του γραφείου τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνονται τα εξής:

«Οπως έχει γραφεί στον Τύπο -και δεν διέψευσε η Κυβέρνηση- ο επιχειρηματίας κ. Ιωσήφ Λιβανός κατήγγειλε ότι ο σύμβουλος του κ. Ευκλ. Τσακαλώτου, κ. Αλέξης Πουλιάσης τού ζήτησε μίζα -μέσω συνεργατών του- προκειμένου ο κ. Τσακαλώτος να προωθήσει την έγκριση της νόμιμης αμοιβής του για τη συνδρομή που είχε οικειοθελώς προσφέρει σε υπόθεση μεγάλης φοροδιαφυγής.

Βάσει των ίδιων πληροφοριών, ο κ. Πουλιάσης ζήτησε μίζα 1,8 εκ ευρώ, μέρος της οποίας φέρεται να προοριζόταν για τον κ. Τσακαλώτο, προκειμένου ο τελευταίος να απελευθερώσει την προβλεπόμενη νόμιμη αμοιβή του κ. Λιβανού.

Το ίδιο ακριβώς καταγγέλλει ο κ. Λιβανός ότι συνέβη προγενέστερα και με πρώην αναπληρωτή υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ -στις αρχές του 2015- ο οποίος επίσης φέρεται να ζήτησε μίζα, και μάλιστα ακόμη μεγαλύτερη, για να προωθήσει την έγκριση της αμοιβής του.

Το Μέγαρο Μαξίμου και ο πρωθυπουργός μέχρι στιγμής σιωπούν για όλα αυτά, ενώ το υπουργείο Οικονομικών επικαλείται το γεγονός ότι η υπόθεση βρίσκεται ήδη στη Δικαιοσύνη. Μόνο που υπάρχουν ορισμένα καίρια ερωτήματα τα οποία έχει ήδη θέσει η Νέα Δημοκρατία, καθώς χρήζουν άμεσων και πειστικών απαντήσεων:

1. Γιατί ο κ. Τσακαλώτος διατηρεί ως σύμβουλό του τον κ. Πουλιάση, όταν σε βάρος του εκκρεμεί μια τόσο σημαντική κατηγορία;

2. Για ποιους λόγους ο κ. Τσακαλώτος δεν έχει υποβάλει μήνυση στον κ. Λιβανό, αν όπως υποστηρίζει, όλες οι καταγγελίες του είναι προϊόν της φαντασίας του;

3. Γιατί η Κυβέρνηση καθυστέρησε την παραπομπή της υπόθεσης στη Δικαιοσύνη και κατέφυγε σε αυτήν αφού προηγουμένως πληροφορήθηκε ότι είχε προσφύγει ο κ. Λιβανός;

Υπάρχουν όμως και δύο ερωτήματα προς τη Δικαιοσύνη.

- Γιατί άραγε δεν έχει κληθεί ήδη στον αρμόδιο εισαγγελέα ο κ. Λιβανός για να αποδείξει -αν μπορεί- τους ισχυρισμούς του;

- Και πώς εξηγείται -όταν έχει επιδειχθεί τόσο μεγάλη ευαισθησία για τρείς ανώνυμες μαρτυρίες στην υπόθεση Novartis- να μην έχει ήδη παραπεμφθεί στη Βουλή μια επώνυμη καταγγελία που αφορά δύο υπουργούς της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ;» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΔ Τσακαλώτος σύμβουλος πουλιάσης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ