Λέσβος: Ποινή φυλάκισης 26 μηνών σε 32 πρόσφυγες -Για σωματικές βλάβες σε αστυνομικούς - iefimerida.gr

Λέσβος: Ποινή φυλάκισης 26 μηνών σε 32 πρόσφυγες -Για σωματικές βλάβες σε αστυνομικούς

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενόχους έκρινε το Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο βορείου Αιγαίου, που συνεδρίασε στη Χίο, 32 πρόσφυγες και μετανάστες, για τα αδικήματα της πρόκλησης σωματικής βλάβης σε βάρος 11 αστυνομικών και απόπειρας σωματικής βλάβης σε βάρος 13.

Οι κατηγορούμενοι είχαν συλληφθεί στα επεισόδια στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας στη Λέσβο, στις 18 Ιουλίου 2017.

Το δικαστήριο επέβαλε στον καθένα ποινή φυλάκισης 26 μηνών με τριετή αναστολή. Οι καταδικασθέντες, προφυλακισμένοι από την ημέρα των επεισοδίων, άσκησαν έφεση και αναμένεται να αφεθούν ελεύθεροι.

Η Έδρα έκρινε αθώους τους κατηγορούμενους για τα αδικήματα του εμπρησμού, της αντίστασης κατά της Αρχής και της φθοράς ιδιοκτησίας, δεδομένου ότι δεν υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας, που να τα πιστοποιήσει.

Υπενθυμίζεται ότι και χθες το βράδυ ξέσπασαν για μία ακόμη φορά σοβαρά επεισόδια στο κέντρο προσφύγων στη Μόρια.

Τα νέα επεισόδια σημειώθηκαν από μετανάστες, οι οποίοι -κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες- ξεκίνησαν τη μεταξύ τους συμπλοκή που δεν άργησε να πάρει μεγάλες διαστάσεις.
Η αστυνομία προσπάθησε να επιβάλει την τάξη, όμως τα επεισόδια επεκτάθηκαν και εκτός του χώρου του ΚΥΤ Μόριας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ