Γυναίκα περιγράφει: Ετρωγα μπανάνες για 12 μέρες και ορίστε τι μου συνέβη [βίντεο] - iefimerida.gr

Γυναίκα περιγράφει: Ετρωγα μπανάνες για 12 μέρες και ορίστε τι μου συνέβη [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία ολοκληρωτική αλλαγή στην διατροφή της αποφάσισε να κάνει η Γιούλια Ταρμπαθ, η οποία πήρε την απόφαση όχι μόνο να γίνει vegan, αλλά και να τραφεί μόνο με μπανάνες για 12 μέρες.

Συγκεκριμένα, η Γιούλια αποφάσισε πως ήρθε ώρα να κάνει μία αποτοξίνωση έτσι ώστε και να τονώσει τον οργανισμό της και να χάσει κάποια κιλά.

Η ίδια επέλεξε, λοιπόν, για 12 μέρες να τρώει μόνο μπανάνες και τίποτα άλλο, καθώς οι μπανάνες είναι και θρεπτικές και οικονομικές. Επίσης, το μόνο πράγμα που επέλεξε να καταναλώνει εκτός από μπανάνες ήταν και το σέλινο και αυτό μόνο για τις πρώτες δύο μέρες.

Ξεκίνησε την προσπάθεια της πίνοντας μεγάλες ποσότητες νερού, κάνοντας συχνά γυμναστική και προσπαθώντας να κοιμάται όσο περισσότερο γίνεται.

Ετσι σύμφωνα με την ίδια, μετά από 12 μέρες οι αλλαγές στο σώμα της, αλλά και στην ψυχολογία της ήταν εκπληκτικές.

Αρχικά, η Γιούλια παρατήρησε πως το πεπτικό της σύστημα λειτουργούσε καλύτερα, ενώ δεν αντιμετώπισε καθόλου επιπλοκές στον οργανισμό της.

Κι αυτό γιατί είναι γνωστό πως οι μπανάνες είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες κι έτσι έχουν τη δυνατότητα να ρυθμίζουν τους ηλεκτρολύτες και να ξεπλένουν τις τοξίνες από το σώμα, βοηθώντας στην πέψη.

Επιπλέον, η ίδια ένιωθε πιο ήρεμη και δημιουργική, λέγοντας πως καθ΄ όλη την διάρκεια της μονοφαγίας ήταν συγκεντρωμένη σε ότι έκανε και είχε καθαρό μυαλό.

Αυτό, η Γιούλια το απέδωσε στο γεγονός ότι τα επίπεδα τρυπτοφάνης (ενός τύπου αμινοξέος) και καλίου της μπανάνας βοηθούν στην «κυτταρική επικοινωνία» διατηρώντας παράλληλα τα κατάλληλα επίπεδα οξυγόνου στον εγκέφαλο.

Επίσης, είδε αποτελέσματα τόσο στο σώμα της όσο και στο δέρμα της, το οποίο ήταν πιο μαλακό και πιο λαμπερό.

«Ευχαριστήθηκα την ζωή στο έπακρον και ένιωσα ότι έχω περισσότερη ενέργεια από ποτέ άλλοτε», ανέφερε στο βίντεο της στο You Tube.

Μάλιστα μετά από 12 μέρες μόνο με μπανάνες, κατάφερε να ξεφορτωθεί την υπογλυκαιμία, τις εναλλαγές στην διάθεσή της και την έντονη επιθυμία για μία τροφή, χαρακτηριστικά που είχε σε άλλες δίαιτες.

Να σημειωθεί πάντως πως πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όσοι συμμετέχουν σε αυτές τις δραστικές διατροφικές αλλαγές και πως καλό θα ήταν πριν την ακολουθήσουν να συμβουλευτούν κάποιον διατροφολόγο ή γιατρό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ