Ζάεφ: Διπλό δημοψήφισμα -Για αλλαγές στο Σύνταγμα και ένταξη στην Ε.Ε. - iefimerida.gr

Ζάεφ: Διπλό δημοψήφισμα -Για αλλαγές στο Σύνταγμα και ένταξη στην Ε.Ε.

Ζόραν Ζάεφ(Φωτογραφία: AP Photo/Boris Grdanoski)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πεπεισμένος πως μπορεί να βρεθεί λύση σχετικά με το όνομα εμφανίστηκε ο Ζόραν Ζάεφ, ωστόσο, κατέστησε σαφές οποιαδήποτε συνταγματική αλλαγή θα έπρεπε να αποφασιστεί με δημοψήφισμα.

Οπως είπε, το δημοψήφισμα θα μπορούσε να διεξαχθεί ταυτόχρονα με αυτό για την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση. «Αυτό είναι κάτι που θέλουμε να δούμε» είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων εμφανίστηκε πεπεισμένος πως «με δημιουργικότητα μπορεί να βρεθεί λύση στη διαφωνία για το ονοματολογικό».

Η σκοπιανή ιστοσελίδα mkd σημειώνει πως ο Ζάεφ δήλωσε αισιόδοξος πως το ζήτημα θα έχει λυθεί πριν από τη Σύνοδο Κορυφής του Συμβουλίου της ΕΕ.

«Αλλά είναι ένα πολιτικό ζήτημα, διότι και οι δύο πλευρές πρέπει να βρουν μια αμοιβαία αποδεκτή λύση που θα πρέπει να τεθεί σε εφαρμογή από επίσημους φορείς και στις δύο χώρες», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με το RFE / RL, ο Ζάεφ υποστήριξε πως μαζί με τον πρωθυπουργό της Ελλάδα, Αλέξη Τσίπρα, αλλά και τους τους δύο υπουργούς Εξωτερικών, Νίκολα Ντιμιτρόφ και Νίκο Κοτζιά, «μπορούν να συνάψουν συμφωνία, ωστόσο, οι θεσμοί και οι πολίτες των δύο χωρών θα έχουν την τελευταία λέξη και θα λάβουν τις τελικές αποφάσεις».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ζόραν Ζάεφ Σκοπιανό
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ