Το παρασκήνιο του μεταμεσονύκτιου τηλεφωνήματος Μαρινάκη-Τζανακόπουλου - iefimerida.gr

Το παρασκήνιο του μεταμεσονύκτιου τηλεφωνήματος Μαρινάκη-Τζανακόπουλου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μεγάλη διάσταση πήρε ένα μεταμεσονύκτιο τηλεφώνημα επιχειρηματία σε υπουργό της κυβέρνησης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ανήρτησε στις 2 μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, ξημερώματα Σαββάτου, ένα tweet στο οποίο ανέφερε:

«Πριν από λίγο δέχθηκα ένα τηλεφώνημα, από άγνωστο αριθμό. Ηταν ένας κύριος που μου συστήθηκε ως Βαγγέλης Μαρινάκης. Με τόνο σχεδόν απειλητικό, ζητούσε να μάθει το συντάκτη των ανακοινώσεων του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού. Του έκλεισα το τηλέφωνο. Αυτή η κυβέρνηση δεν συνηθίζει να συνομιλεί στο σκοτάδι. Ούτε απειλείται. Καλή σας νύχτα κύριοι».

Καλή νύχτα σας κύριοι. pic.twitter.com/y8MHD6Sqwu

Η ασυνήθιστη ώρα και το μέσο (twitter) που χρησιμοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας με τον τίτλο μάλιστα «Καλή νύχτα σας κύριοι», δημιούργησε εντυπώσεις.

Αφορμή για το τηλεφώνημα που κατήγγειλε ο κ. Τζανακόπουλος, υπήρξε η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού (για την ακρίβεια επρόκειτο για non paper) για πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά» περί πιέσεων για μίζα 3,6 εκατ. σε υπουργό και συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα. Στο non paper του Μαξίμου περιλαμβάνονταν ο χαρακτηρισμός «ναρκέμπορας». Ενας χαρακτηρισμός πρωτοφανής - αν μη τι άλλο – δεδομένου ότι στις δημοκρατίες δυτικού τύπου υπερισχύει τόσο η αρχή της διάκρισης των εξουσιών, όσο και το τεκμήριο της αθωότητας. Δημιουργεί δε, εντύπωση το γεγονός ότι το πρωθυπουργικό γραφείο, σπεύδει να αποδώσει δικαστικού κατηγορίες σε ένα πρόσωπο, οι οποίες δεν έχουν αποδειχθεί δικαστικά.

Το non paper του μεγάρου Μαξίμου

Ο διάλογος

Το τηλεφώνημα Μαρινάκη προς Τζανακόπουλο, όντως έγινε, αλλά το περιβάλλον του επιχειρηματία δίνει μια εντελώς διαφορετική εκδοχή από εκείνη του κυβερνητικού εκπροσώπου. Οπως αναφέρουν από το περιβάλλον του κ. Μαρινάκη, τηλεφώνημα έγινε, αλλά δεν υπήρξε καμία απειλή, ενώ ο επιχειρηματίας απευθύνθηκε στον πληθυντικό στον κ. Τζανακόπουλο.

Σύμφωνα με το Protagon από το περιβάλλον του κ. Μαρινάκη, γίνεται λόγος για μία «άκρως τυπική συνδιάλεξη» που ο κ. Τζανακόπουλος έκρινε να σκόπιμο να την αναγάγει σε «αποκάλυψη» «μεγίστου γεγονότος».

Ο λόγος που οδήγησε τον Βαγγέλη Μαρινάκη να πάρει στο τηλέφωνο τον κ. Τζανακόπουλο, εξήγησαν, δεν ήταν άλλος από το ύφος που επελέγη για το επίμαχο κυβερνητικό non paper και ειδικά ο χαρακτηρισμός «ναρκέμπορας» που χρησιμοποιείτο για τον επιχειρηματία.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την πλευρά Μαρινάκη, ο εφοπλιστής και άμεσα θιγόμενος από το non paper του Μαξίμου κάλεσε τον κ. Τζανακόπουλο στις 22.27, από εμφανή και όχι άγνωστο αριθμό. Εκείνος δεν απάντησε, αλλά περίπου έξι λεπτά αργότερα, στις 22.33, επέστρεψε την κλήση ρωτώντας: «Ποιος είναι;»

«Καλησπέρα κύριε Τζανακόπουλε, είμαι ο Βαγγέλης Μαρινάκης και θα ήθελα να σας ρωτήσω, επειδή σκοπεύω να προβώ σε νομικές ενέργειες, ποιος είναι ο συντάκτης των non papers για να ενημερώσω τους δικηγόρους μου», του είπε ο εφοπλιστής, σύμφωνα πάντα με την εκδοχή που δόθηκε από το περιβάλλον του για τον διάλογο που είχαν.

Οπως σημειώνεται, σκοπός της συγκεκριμένης επικοινωνίας δεν ήταν άλλος από το να ρωτήσει ο κ. Μαρινάκης, διευκρινιστικά, τον αρμόδιο επί των κυβερνητικών ανακοινώσεων υπουργό, ποιος είναι ο συντάκτης των συκοφαντικών (σε περιεχόμενο) non papers.

Σύμφωνα πάντα με την πλευρά Μαρινάκη, κατά την διάρκεια της σύντομης συνδιάλεξης ο κυβερνητικός επρόσωπος έδειχνε εκνευρισμένος και αμήχανος, ενώ απέφυγε κάθε απάντηση στο ερώτημα που του απηύθυνε ο εφοπλιστής. «Όλα αυτά μπορούν να αποδειχθούν από την αλληλουχία των γεγονότων, εφόσον κριθεί απαραίτητο από τις αρχές», αναφέρεται σχετικά από την πλευρά Μαρινάκη.

«Από το περιεχόμενο του post Τζανακόπουλου είναι εμφανές ότι η κυβέρνηση, έχοντας βρεθεί σε δυσχερή θέση μετά τις χθεσινές αποκαλύψεις, προσπαθεί με κάθε τρόπο και μέσον να πετάξει την μπάλα στην κερκίδα. Σε κάθε περίπτωση τι πιο απλό να απαντήσει κάποιος σε ένα απλό ερώτημα, που σχετίζεται με τον συντάκτη των κυβερνητικών ανακοινώσεων, το ύφος των οποίων, εκτός του ότι δεν έχει ιστορικό προηγούμενο, σε πολλές περιπτώσεις θίγει υπολήψεις ανθρώπων, ενώ θέτει σε αμφισβήτηση την διάκριση των εξουσιών. Από την έκταση που έχει λάβει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η αντίδραση Τζανακόπουλου, φαίνεται ότι (μάλλον) κάποιο λάθος έκανε στον χειρισμό ενός τυπικού τηλεφωνήματος», σημείωναν κύκλοι του επιχειρηματία.

Με πληροφορίες από protagon.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ