Κατεβάζουν την Αντιτρομοκρατική και την ΕΥΠ για την παρέλαση - iefimerida.gr

Κατεβάζουν την Αντιτρομοκρατική και την ΕΥΠ για την παρέλαση

αντιτρομοκρατική υπηρεσία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σχέδιο προκειμένου να απετραπούν έκτροπα στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου ετοιμάζει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία αλλά και την ΕΥΠ.

Το επιχειρησιακό σχέδιο που καταρτίζεται έχει ως στόχο να προλάβει έκτροπα όπως αυτά που σημειώθηκαν κατά την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, οπότε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει την παρέλαση, η οποία τελικώς ματαιώθηκε.

Έτσι αποφασίσθηκε οι κοριοί και τα έξι γνωστά βαλιτσάκια που έχει η ΕΥΠ αλλά και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία να μπουν άμεσα σε λειτουργία ώστε να παρακολουθούνται δεκάδες ύποπτοι τόσο του ακροδεξιού χώρου όσο και της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς αλλά και των γνωστών ομάδων των Εξαρχείων.

Είναι τέτοια η ανησυχία που επικρατεί στο υπουργείο, που αποφασίστηκε η ανάκληση όλων των αδειών των αστυνομικών, προκειμένου βρίσκονται όλοι στις θέσεις τους. Μάλιστα για πρώτη φορά η ΕΥΠ θα έχει ενεργό συμμετοχή ώστε οι αστυνομικοί και οι πράκτορές της να βρίσκονται εκείνη τη μέρα στο Σύνταγμα .

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο χώρο των επισήμων θα μπορέσουν να φτάσουν μόνο οικογένειες αστυνομικών και στρατιωτικών με προσκλήσεις ώστε όλα να είναι υπό τον πλήρη έλεγχο της Αστυνομίας.

Την ίδια στιγμή με διαταγή του Αττικάρχη όλοι οι διοικητές των αστυνομικών υπηρεσιών και κυρίως των Αστυνομικών Τμημάτων των Τμημάτων Ασφαλείας αλλά και άλλων υπηρεσιών το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο θα έχουν μέσα στις υπηρεσίες τους μόνο το απαραίτητο αστυνομικό προσωπικό. Όλοι οι υπόλοιποι θα βρίσκονται στους δρόμους για μέτρα ασφαλείας.

Τα μέτρα κατά τη διάρκεια των εορτασμών για την 25η Μαρτίου αναμένονται να ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο καθώς προβλέπεται πως τουλάχιστον 10.000 αστυνομικοί και υπάλληλοι της ΕΥΠ θα χρησιμοποιηθούν μαζί με περισσότερους από 3.000 αστυνομικούς των ΜΑΤ και των ΥΜΕΤ οι οποίοι θα είναι σε ετοιμότητα για να χτυπήσουν με δακρυγόνα αλλά και με γκλόμπς όσους προσπαθήσουν να πλησιάσουν την εξέδρα των επισήμων.

Ακόμα οι αστυνομικοί θα μπορούν να κάνουν προληπτικούς σωματικούς ελέγχους σε υπόπτους ενώ θα έχουν και τη δυνατότητα να τους προσάγουν στην Ασφάλεια Αττικής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ