Ελεγξε τα καλλυντικά σου -Αυτά είναι τα τοξικά συστατικά που πρέπει να αποφύγεις - iefimerida.gr

Ελεγξε τα καλλυντικά σου -Αυτά είναι τα τοξικά συστατικά που πρέπει να αποφύγεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μας αρέσει να φροντίζουμε τον εαυτό μας.

Γι'αυτό θέλουμε αυτά που καταναλώνουμε αλλά και αυτά που απλώνουμε στο δέρμα μας να είναι τα καλύτερα. Αυτό σημαίνει ότι τα προϊόντα της beauty routine μας περνάνε από εξονυχιστικό έλεγχο.

Το δέρμα, όπως γνωρίζετε κι εσείς, είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματος. Μας προστατεύει, ρυθμίζει τη θερμοκρασία μας και είναι έντονα απορροφητικό. Δηλαδή ό,τι απλώνουμε στο σώμα μας τελικά περνά και μέσα από αυτό.

Από σαμπουάν και μαλακτική, σε λοσιόν, ορούς, προϊόντα μακιγιάζ και αρώματα. Κάνουμε μασάζ, τρίβουμε, βουρτσίζουμε το δέρμα μας, όμως -πολλές φορές- στην πραγματικότητα δεν ξέρουμε με τι.

Οι μελέτες είναι συχνά ασαφείς όταν πρόκειται για τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις ορισμένων χημικών ουσιών, αλλά πολλοί επαγγελματίες υγείας συμβουλεύουν την προσοχή στα καλλυντικά σας.

Ορισμένα συστατικά που βρίσκονται συνήθως στο ντουλάπι του μπάνιου σας έχουν χαρακτηριστεί ως ερεθιστικά του δέρματος, τοξικά ακόμα και καρκινογόνα.

Γι' αυτό το λόγο δημιουργήσαμε μια λίστα με όλα εκείνα τα συστατικά που πρέπει να αποφεύγετε.

Tα τοξικά συστατικά που πρέπει να αποφύγεις στα καλλυντικά σου, στο bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ γυναίκα καλλυντικά ομορφιά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ