Μπαμπινιώτης προς Ιερώνυμο: «Έχω βαθιά πίστη, όπως ο κάθε απλός Έλληνας» - iefimerida.gr

Μπαμπινιώτης προς Ιερώνυμο: «Έχω βαθιά πίστη, όπως ο κάθε απλός Έλληνας»

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Tη βαθιά του πίστη αλλά και την προσήλωσή του στην Ορθοδοξία και την παράδοσή της εξέφρασε ο υπουργός Παιδείας Γιώργος Μπαμπινιώτης, μιλώντας στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο.

Επισκεπτόμενος την Αρχιεπισκοπή, ο υπουργός Παιδείας είχε συνάντηση με τον κ. Ιερώνυμο, στον οποίο έσπευσε να διεκρινήσει πως δεν βρέθηκε εκεί για λόγους εθιμοτυπίας αλλά για «λόγους ουσίας».

«Έχω βαθιά πίστη, όπως ο απλός Έλληνας πιστεύει», είπε ο υπουργός και συνέχισε τονίζοντας ότι είναι επίκαιρη η στιγμή που επισκέπτεται τον Αρχιεπίσκοπο διότι, σε λίγο, «θα γιορτάσουμε την παλιγγενεσία του έθνους, που συνδέεται με την παρουσία του κλήρου... Δίπλα στον Κοραή, ήταν ο Νεόφυτος Δούκας, ο Νεόφυτος Βάμβας, ο Κωνσταντίνος Οικονόμου ο εξ Οικονόμων κλπ. Και βεβαίως, δεν ξεχνάμε τον Αθανάσιο Διάκο».

Ο υπουργός τόνισε ότι η Παιδεία δεν μπορεί να αφίσταται από την Ορθοδοξία ενώ εξέφρασε τον σεβασμό και την ευγνωμοσύνη του για όσα προσφέρει η Εκκλησία αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη καθώς ο κ. Μπαμπινιώτης δεν είναι απλά υπουργός Παιδείας αλλά πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών και μεγάλος καθηγητής της επιστήμης της γλωσσολογίας, ο οποίος έχει προσφέρει πολλά στα ελληνικά γράμματα.

Ο προκαθήμενος της ελλαδικής Εκκλησίας τόνισε ότι θα σταθεί δίπλα του καθώς έχει δώσει δείγματα γραφής πως αυτά που πιστεύει θα τα υλοποιήσει.

Στο τέλος, μάλιστα ο Αρχιεπίσκοπορς προσέφερε στον υπουργό Παιδείας το νεοεκδοθέν βιβλίο του για την εκκλησιαστική περιουσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατ΄ιδίαν συνάντηση των δύο ανδρών συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την εκκλησιαστική εκπαίδευση, αλλά και γενικότερα ζητήματα που αφορούν στο φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας. Δόθηκε μάλιστα η υπόσχεση να συζητηθούν σε βάθος και τα θέματα της εκκλησιαστικής περιουσίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ