Διπλό φονικό στην Κύπρο: Ο ένας αδελφός διαψεύδει τον άλλο -Τα νέα ευρήματα - iefimerida.gr

Διπλό φονικό στην Κύπρο: Ο ένας αδελφός διαψεύδει τον άλλο -Τα νέα ευρήματα

Φωτογραφία: philenews
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέα στοιχεία προέκυψαν για το διπλό φονικό στον Στρόβολο της Λευκωσίας, από τα όσα ειπώθηκαν στο δικαστήριο κατά την προσαγωγή των δύο ατόμων που συνελήφθησαν το βράδυ της Παρασκευής.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή ο 33χρονος, που τελεί υπό οκταήμερη κράτηση, κατονόμασε τον 23χρονο ετεροθαλή αδελφό του ως τον άνθρωπο που σκότωσε τον Γιώργο Χατζηγεωργίου και την Ντίνα Σεργίου, ενώ ενέπλεξε στην υπόθεση και την 21χρονη συμβία του.

Το πρωί του Σαββάτου οδηγήθηκαν στο δικαστήριο ο 23χρονος και η 21χρονη σύντροφος του 33χρονου και το δικαστήριο ενέκρινε το αίτημα της αστυνομίας για την 8ήμερη κράτηση και των δύο. Στο δικαστήριο, ο 23χρονος είπε ότι ο αδελφός του λέει ψέματα.

Η αστυνομία έχει εντοπίσει νέα τεκμήρια: ένα ρόπαλο, κορδόνια παπουτσιών, ένα ξίφος, ενώ αναζητά μια κουκούλα ή σκούφο. Ακόμη, βρέθηκαν σημειώσεις στο αυτοκίνητο του 33χρονου, σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο».

Με βάση τα όσα ειπώθηκαν στο δικαστήριο- σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες- εντοπίστηκαν μώλωπες στον 23χρονος και στην 21χρονη εκχυμώσεις στην πλάτη, που εκτιμάται ότι είναι 3-4 ημερών.

Ο υπαστυνόμος Κουμέτος Κουμέτου ανέφερε στο δικαστήριο πως υπάρχει εύλογη υποψία ότι οι δύο ύποπτοι ενέχονται στη διάπραξη του φόνου εκ προμελέτης, της ληστείας, διάρρηξης και κατοχής επιθετικού όπλου.

Όπως είπε, έγινε ιατροδικαστική εξέταση στον 33χρονο και διαπιστώθηκε ότι φέρει μώλωπες στα χέρια που έγιναν μερικές ημέρες πριν. Τόνισε ακόμη ότι στις 26 Απριλίου έγινε έρευνα στο όχημα του 33χρονου, όπου υπήρχαν σημειώσεις που έγραφαν και οι δεύτεροι ύποπτοι.

Στις 27 Απριλίου, ο 33χρονος κατονόμασε τον ετεροθαλή αδελφό του και οδήγησε την Αστυνομία στον χώρο που είχαν κρύψει το μαχαίρι και τα ρούχα. Σύμφωνα με τον 33χρονο, ο αδερφός του, του είπε «τους σκότωσα και τους δύο».

Επιπρόσθετα, ο κ. Κουμέτου ανέφερε πως βρέθηκε DNA της ύποπτης στο ξίφος. Η ίδια υποστήριξε ότι το πήρε για να το επεξεργαστεί και ότι απλά άγγιξε το ξίφος το οποίο είχε δωρίσει στον 33χρονο ο εργοδότης του. Επίσης το DNA της βρέθηκε στο ρόπαλο και τα κορδόνια παπουτσιών που βρέθηκαν.

Αναμένονται εξετάσεις DNA στα τεκμήρια από τη σκηνή του εγκλήματος, ενώ ο 15χρονος γιος των δολοφονηθέντων θα κληθεί για νέα αναγνώριση.

Η δικαστής έγκρινε το αίτημα για 8ημερη προσωποκράτηση των δύο υπόπτων, προσθέτοντας πως εάν οι ανακρίσεις τελειώσουν νωρίτερα τότε οι ύποπτοι να αφεθούν ελεύθεροι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ διπλό φονικό Κύπρος Στρόβολο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ