Χάκεψαν ιστοσελίδες με πορνό και «μαδούσαν» τους επισκέπτες - iefimerida.gr

Χάκεψαν ιστοσελίδες με πορνό και «μαδούσαν» τους επισκέπτες

site ερωτικού περιεχομένου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μεγάλη απάτη έστησαν επιτήδειοι μέσω ίντερνετ με θύματα επισκέπτες ιστοσελίδων ερωτικού περιεχομένου. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού εγκλήματος Μανώλη Σφακιανάκη, οι δράστες είχαν μπλοκάρει ηλεκτρονικές σελίδες και υπολογιστές.

Mόλις τα ανυποψίαστα θύματα έμπαιναν στις ροζ σελίδες έβλεπαν στην οθόνη τους να εμφανίζεται μήνυμα, το οποίο ανέφερε πως για το ξεμπλοκάρισμα του υπολογιστή απαιτείται η πληρωμή 100 ευρώ μέσω προπληρωμένης κάρτας.

Σύμφωνα με δηλώσεις του κ.Σφακιανάκη στο Ράδιο 9 το κακόβουλο λογισμικό φιλοξενείται σε πορνογραφικές ιστοσελίδες και κατά τη διαδικασία «φόρτωσης» της ιστοσελίδας εμφανίζεται αυτόματα στην οθόνη του υπολογιστή μήνυμα το οποίο ενημερώνει το χρήστη ότι έχει επισκεφτεί ιστοσελίδες με πορνογραφία ανηλίκων και για το λόγο αυτό ο υπολογιστής του έχει πλέον μπλοκαριστεί από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Για το ξεμπλοκάρισμα οι χρήστες θα έπρεπε να πληρώσουν ένα συγκεκριμένο ποσό. Ηδη περισσότεροι από 5.000 χρήστες έχουν καταβάλει το ποσό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ