Σεισμός 6,8 ρίχτερ στην Ιαπωνία - iefimerida.gr

Σεισμός 6,8 ρίχτερ στην Ιαπωνία

Σεισμός 6
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σεισμός 6,8 βαθμών σημειώθηκε λίγο μετά τις 11 π.μ. σήμερα, στην βορειοανατολική Ιαπωνία και ήδη εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στις ανατολικές ακτές της νήσου Χονσού.

Ένα κύμα 10 εκατοστών έφτασε στις ακτές του Χοκάιντο, στη βόρεια άκρη της Ιαπωνίας, μετέδωσαν τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης.

Μια προειδοποίηση για τσουνάμι με μέγιστο ύψος 50 εκατοστά είχε εκδοθεί προηγουμένως από την ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία στις επαρχίες Αομόρι, Ιουάτε (βορειοανατολική Ιαπωνία) και Χοκάιντο.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία ανακοίνωσε πως ένα κύμα 10 εκατοστών παρατηρήθηκε στην παραλιακή πόλη Εριμό (νότιο Χοκάιντο) στις 18:52 (τοπική ώρα, 11:52 ώρα Ελλάδας) χωρίς να προκαλέσει ζημιές.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Jiji, οι αρχές της Αομόρι και της Ιουάτε συμβούλευσαν τους κατοίκους πολλών παραθαλάσσιων περιοχών να μεταβούν σε ασφαλή σημεία.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε πως το επίκεντρο του σεισμού βρισκόταν σε απόσταση 210 χλμ. από τις ακτές του Χοκάιντο (βόρεια Ιαπωνία) και σε βάθος 10 χιλιομέτρων.

Ένα χρόνο ακριβώς μετά το φονικό σεισμό των 9 Ρίχτερ ο εγκέλαδος χτύπησε και πάλι την Ιαπωνία.Πριν από ένα χρόνο, το τσουνάμι αποδείχθηκε ασύλληπτα πιο καταστροφικό από τον ίδιο το σεισμό. Συμπαρέσυρε σπίτια, κτίρια, αυτοκίνητα, ακόμα και πλοία, φτάνοντας κατά τόπους έως και 20 χιλιόμετρα μέσα στο εσωτερικό της στεριάς.

Το χειρότερο όμως ήταν ότι «ξύπνησε» η πυρηνική απειλή. Το τσουνάμι προκάλεσε μια σειρά πυρηνικών ατυχημάτων στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα Νταΐτσι και ξεκίνησε μια μάχη με τον χρόνο για να αποφευχθεί η τήξη τριών από τους επτά πυρηνικούς αντιδραστήρες του. Η μόλυνση τελικά περιορίστηκε αλλά δεν αποφεύχθηκε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ