Τζανακόπουλος καλύπτει Τσακαλώτο: Kαμία διαφορετική οπτική - Aστοχες οι αναλύσεις που έγιναν - iefimerida.gr

Τζανακόπουλος καλύπτει Τσακαλώτο: Kαμία διαφορετική οπτική - Aστοχες οι αναλύσεις που έγιναν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πλήρη κάλυψη στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτο έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μετά την επίθεση που δέχτηκε ο επικεφαλής του ΥΠΟΙΚ από δημοσιογράφους της κρατικής τηλεόρασης.

Όπως διευκρίνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό «στο κόκκινο»: «δεν υπάρχει καμία διαφορετική οπτική στο εσωτερικό της κυβέρνησης. Αναλύσεις που έγιναν είναι μάλλον άστοχες».

Και πρόσθεσε: «Ο κ. Τσακαλώτος στους FT δεν μίλησε για μη καθαρή έξοδο. Είναι άστοχα και αναντίστοιχα με δηλώσεις του (σς όσα ειπώθηκαν). Είπε ότι μετά το πρόγραμμα -αυτό που έχουμε πει αρκετές φορές -θα υπάρχει μια εποπτεία απο τη μεριά των θεσμών. Όπως και στις υπόλοιπες χώρες (Ιρλανδία, Πορτογαλία, Κύπρος) υπάρχουν αποστολές των θεσμών που καταθέτουν ενα report κάθε 6 μήνες που περιγράφει την πορεία». Στο σημείο αυτο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε: «αν θα υπάρξει μια λίγο πιο ενισχυμένη εποπτεία (σσ αναφορικά με τις αποστολές των θεσμών στην Αθήνα) αυτό δεν νομίζω ότι αλλάζει την ουσία του πράγματος. Δεν υπάρχει διαδικασία αξιολόγησης. Η χώρα είναι στις αγορές».

Για επίσκεψη Γιούνκερ: «ήταν απολύτως επιτυχής και θετική. Εξέπεμψε μηνύματα σημαντικά για τη χώρα. Επιβεβαίωσε ότι τον Αύγουστο του 2018 ξεκινά μια νέα σελίδα για την Ελλάδα και την οικονομία. Ολοκληρώνεται το Πρόγραμμα και έχουμε καθαρή έξοδο. Κάποιοι δυσκολεύονται να το χωνέψουν. Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά αυτά τα πρωτοσέλιδα»

Για τις προσδοκίες από το eurogroup : “θα γίνει μια προκαταρκτική συζήτηση. Θα συζητηθεί το στρατηγικό αναπτυξιακό σχέδιο. Και θα γίνουν διερευνητικές συζητήσεις για χρέος και μεταπρογραμματική εποπτεία. Θα τεθούν οι βασικοί άξονες της συζήτησης”

Για Γερμανικά δημοσιεύματα: «από τη γερμανική πλευρά υπάρχει μια οπτική, μια σκέψη και τοποθετήσεις που αφορούν την έκταση του γαλλικού μηχανισμού. Στις 15 Ιουνίου του 2017 υπήρξε μια απόφαση πολύ καθαρή. Αν ο γαλλικός μηχανισμός θα έχει την Α ή Β έκταση είναι θέμα της διαπραγμάτευσης»

Για το αναπτυξιακό σχέδιο: «Το αναπτυξιακό στρατηγικό σχέδιο δείχνει βασικές κατευθυντήριες γραμμές που θέλουμε να ακολουθήσει η ελληνική οικονομία τα επόμενα χρόνια. Τι μπορεί να ψηφίσει η ελληνική Βουλή; τις πολιτικές κατευθύνσεις; Μετά τον Αύγουστο του 2018 η κυβέρνηση θα υλοποιήσει δεσμεύσεις που θα καθορίζονται από τους όρους εξόδου της χώρας από το μνημονιακό πρόγραμμα»

Για 2 στρατιωτικούς: «κρατάμε προτροπή Γιούνκερ. Συνεχίζουμε να πιέζουμε. Αναμένουμε αποφάσεις τουρκικής δικαιοσύνης»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ