Mαταιώνονται για τρίτη φορά οι εξετάσεις στο ΑΠΘ - Ένταση και επεισόδια - iefimerida.gr

Mαταιώνονται για τρίτη φορά οι εξετάσεις στο ΑΠΘ - Ένταση και επεισόδια

Mαταιώνονται για τρίτη φορά οι εξετάσεις στο ΑΠΘ - Ένταση και επεισόδια
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από το πρωί συνεδριάζει η Σύγκλητος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για να αντιμετωπίσει την κρίση που έχει ξεσπάσει μετά τη διπλή αναβολή των εκλογών για την ανάδειξη της νέας διοίκησης σύμφωνα με το νέο Νόμο Πλαίσιο.

Οι εκλογές, για τρίτη φορά, έχουν προγραμματιστεί για σήμερα, ωστόσο προς το παρόν δεν έχουν ακόμη διεξαχθεί αφού από το πρωί επικρατεί ιδιαίτερη ένταση. Οι φοιτητές έκλεισαν νωρίτερα τις πόρτες του κτιρίου της Νομικής Σχολής, όπου θα διεξαγόταν η διαδικασία, ενώ οι καθηγητές που ήθελαν να συμμετάσχουν στις εκλογές διαπληκτίστηκαν μαζί τους. Η αντιπαράθεση ήταν κυρίως λεκτική και το επεισόδιο έληξε χωρίς να κλιμακωθεί.

Προς το παρόν το κτίριο της Νομικής παραμένει κλειδωμένο και το κλίμα είναι ήρεμο.

Στην Πάτρα οι εκλογές έχουν προγραμματιστεί, επίσης, για σήμερα, ωστόσο η διαδικασία δεν έχει ξεκινήσει, καθώς φοιτητές έχουν καταλάβει το χώρο.

Ο υπουργός Παιδείας, Γιώργος Μπαμπινιώτης, ο οποίος θα συναντηθεί την Παρασκευή με τους πρυτάνεις, είχε δηλώσει την Τρίτη ότι είναι εναντίον κάθε μορφής βίας. «Το να παρεμποδίζονται οι διαδικασίες, δεν τιμά κανέναν», είπε και συνέχεισε «συσσωρεύονται οι αρνητικές εντυπώσεις για τα δημόσια Πανεπιστήμια. Χρειάζεται προσοχή στην αντιμετώπιση αυτών των θεμάτων».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ