Οι νέοι πύραυλοι της Κίνας μπορούν να πλήξουν αμερικανικές βάσεις [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Οι νέοι πύραυλοι της Κίνας μπορούν να πλήξουν αμερικανικές βάσεις [εικόνες & βίντεο]

Φωτογραφία: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έντονη ανησυχία προκαλούν στο αμερικανικό Πεντάγωνο οι νέοι κινεζικοί βαλλιστικοί πύραυλοι που διαθέτουν επαρκές βεληνεκές για να χτυπήσουν αμερικανικές εγκαταστάσεις στη νήσο Γκουάμ ή άλλες βάσεις στην περιοχή.

Οι πύραυλοι Dοng Feng-26 (DF-26) μεσαίου βεληνεκούς (έως και 4.000 χλμ.) μπορούν να φέρουν συμβατικές ή πυρηνικές κεφαλές και να πλήξουν στόχους στην ξηρά ή τη θάλασσα, είπε η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Άμυνας, διευκρινίζοντας ότι το Πεκίνο δεν σκοπεύει να εξαπολύσει πυρηνική επίθεση κατά αντιπάλων παρά μόνον ευρισκόμενο σε αυτοάμυνα.

 Οι νέοι πύραυλοι της Κίνας μπορούν να πλήξουν αμερικανικές βάσεις [εικόνες & βίντεο]  | iefimerida.gr 0
Πύραυλοι μεσαίου βεληνεκούς DF-26 των κινεζικών ενόπλων δυνάμεων (Φωτογραφίες αρχείου: ΑΡ)

Οι πύραυλοι αυτοί παρουσιάστηκαν στο κοινό στη διάρκεια στρατιωτικής παρέλασης του 2015 για τα εβδομήντα χρόνια από τη λήξη του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου αλλά τώρα ανακοινώθηκε ότι είνια επιχειρησιακοί – ένα ακόμη σημάδι ότι η Κίνα εργάζεται πυρετωδώς για την αναβάθμιση της στρατιωτικής ισχύος με νέα αεροπλανοφόρα, μαχητικά αεροσκάφη και προηγμένα πυραυλικά συστήματα εν μέσων κλιμακούμενων εντάσεων στη Νότια Σινική Θάλασσα και στην κορεατική χερσόνησο.

Το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας σε περσινή έκθεσή του προειδοποίησε το Κογκρέσο ότι η Κίνα αποβλέπει στην ενίσχυση των δυνάμεών της ώστε να μειώσει το αμερικανικό στρατιωτικό-τεχνολογικό προβάδισμα κι ότι οι πύραυλοι DF-26 μπορούν να πλήξουν με ακρίβεια στόχους, περιλαμβανομένων της ναυτικής και της αεροπορικής βάσης του Γκουάμ, όπου σταθμεύουν περίπου 7.000 στρατιωτικοί και ναυλοχούν τέσσερα πυρηνοκίνητα υποβρύχια ταχείας κρούσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ