«Εντολές δεν παίρνουμε από κανέναν» -Απάντηση Αγκυρας στον Γιούνκερ για την απελευθέρωση των στρατιωτικών - iefimerida.gr

«Εντολές δεν παίρνουμε από κανέναν» -Απάντηση Αγκυρας στον Γιούνκερ για την απελευθέρωση των στρατιωτικών

Ερντογάν και Γιούνκερ σε παλαιότερη συνάντησή τους -Φωτογραφία: AP Photo/Virginia Mayo
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με σκληρό τόνο απάντησε η Αγκυρα την προτροπή του Γιούνκερ κατά την ομιλία του στη Βουλή των Ελλήνων για άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα yenisafak.com, ο υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας, Αμπντουλχαμίντ Γκιουλ απάντησε στον επικεφαλής της Κομισιόν: «Κανείς δεν μπορεί να δίνει εντολές στην τουρκική Δικαιοσύνη».

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μιλώντας στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου, το πρωί τάχθηκε υπέρ της άμεσης απελευθέρωσης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τις φυλακές της γείτονος.

«Η Τουρκία συνεχίζει να πράττει πράγματα παράνομα στο χώρο της ανατολικής Μεσογείου και στο Αιγαίο. Υποχρέωση της Τουρκίας αποτελεί το να σέβεται το διεθνές δίκαιο και να ομαλοποιήσει σχέσεις της με όλα κράτη μέλη ΕΕ. «Στη Βάρνα είπαμε στον Ερντογαν ότι πρέπει να σέβεται το διεθνές δίκαιο και τις σχέσεις καλής γειτονίας και να ομαλοποιησει η Τουρκία τις σχέσεις της με όλα τα κράτη μέλη της Ενωσης συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου.

Έχουμε και τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς οι οποίοι παραμένουν φυλακισμένοι στην Τουρκία . Μην μου λένε ότι η παρουσία δύο Ελλήνων στρατιωτών στο τουρκικό έδαφος αποτελεί απειλή για την ασφάλεια της Τουρκίας. Πρέπει οπωσδήποτε αυτοί οι δύο Έλληνες στρατιώτες να απελευθερωθούν» τόνισε με έμφαση ο Γιούνκερ ενώπιον της ολομέλειας του ελληνικού κοινοβουλίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ