Σπαράγγια με παρμεζάνα και μπαλσάμικο

Σπαράγγια με παρμεζάνα και μπαλσάμικο

Επιμένω, για μια ακόμη φορά: μην ξεχνάτε τα σπαράγγια, είναι στην εποχή τους. Διαβάστε πόσο ωφέλιμα είναι και βάλτε τα στην διατροφή σας.

Σήμερα σας προτείνω μια εκδοχή ελαφριά και πολύ γρήγορη. Σπαράγγια ψητά, με λίγο ελαιόλαδο, λεμόνι, παρμεζάνα και κρέμα μπαλσάμικο.

Υλικά

  • 1 πακέτο πράσινα σπαράγγια
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι
  • Φλούδες παρμεζάνας
  • 2 κουταλιές της σούπας κρέμα μπαλσάμικο
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Κόψτε το σκληρό μέρος στα σπαράγγια
  • Σε τηγάνι ρίξτε το ελαιόλαδο και ροδίστε από όλες τις πλευρές τα σπαράγγια
  • Προσοχή, μην βράσουν, απλά να μαλακώσουν και να ροδίσουν, για 3-4 λεπτά
  • Απλώστε τα σπαράγγια στην πιατέλα, ρίξτε ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, λεμόνι, τέλος την κρέμα μπαλσάμικο. Ετοιμα!

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.