Μικρές αυξήσεις σε 220.000 επικουρικές φέρνει η διόρθωση των λανθασμένων κρατήσεων - iefimerida.gr

Μικρές αυξήσεις σε 220.000 επικουρικές φέρνει η διόρθωση των λανθασμένων κρατήσεων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μικρές αυξήσεις στις επικουρικές συντάξεις για περίπου 200.000 συνταξιούχους φέρνει η διόρθωση των κρατήσεων υπέρ του ΑΚΑΓΕ στην οποία προχώρησε το υπουργείο Εργασίας.

Ο υπολογισμός των πραγματικών κρατήσεων υπέρ του Ασφαλιστικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης Γενεών, (ΑΚΑΓΕ) στην οποία προχώρησε το ΕΤΕΑΕΠ θα έχει ως αποτέλεσμα σημαντική μερίδα συνταξιούχων να λάβουν αυξημένες επικουρικές με την καταβολή των συντάξεων Μαίου την επόμενη εβδομάδα.

Ετσι με την πληρωμή των συντάξεων του μηνός Μαΐου και εφεξής, η παρακράτηση της εισφοράς αλληλεγγύης του νόμου 3986/2011 υπέρ του ΑΚΑΓΕ θα υπολογίζεται στα καταβαλλόμενα ποσά συντάξεων άνω των 300 ευρώ του ΕΤΕΑΕΠ.

Αυτό γνωστοποίησε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Αναστάσιος Πετρόπουλος, σε εκπροσώπους συνταξιοδοτικών οργανώσεων, με τους οποίους συναντήθηκε.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης υπογράμμισε ότι τα αναδρομικά ποσά θα επιστραφούν για όσες περιπτώσεις προκύπτουν, μέσα στους επόμενους μήνες, απευθείας στους λογαριασμούς των δικαιούχων συνταξιούχων, χωρίς να χρειάζεται η υποβολή αιτήσεων ούτε άλλη ενέργεια εκ μέρους τους.

Η συνολική μηνιαία δαπάνη για το ταμείο εκτιμάται σε περίπου 3,5 εκατ. ευρώ, τα οποία θα μοιραστούν σε περίπου 220.000 συνταξιούχους με τις αυξήσεις να κινούνται από 10 έως 50 ευρώ και τη μέση τιμή αύξησης περίπου στα 15 - 16 ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ επικουρικές συντάξεις αυξήσεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ