Αντίπαλος του Ερντογάν κάνει προεκλογικό αγώνα από τη φυλακή -Ποιος είναι ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς - iefimerida.gr

Αντίπαλος του Ερντογάν κάνει προεκλογικό αγώνα από τη φυλακή -Ποιος είναι ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι γνωστό πως οι εκλογές στην Τουρκία θα έχουν πολλές ιδιαιτερότητες και μέσα σε όλα έρχεται και η πληροφορία πως ένας αντίπαλος του Ερντογάν κάνει προεκλογικό αγώνα μέσα από τη φυλακή.

Το HDP, το φιλοκουρδικό Κόμμα της Τουρκίας, έδωσε το χρίσμα στον φυλακισμένο ηγέτη του Σελαχαττίν Ντεμιρτάς.

Οπως γράφει και το onalert σε κείμενο του Μαχμούτ Λιτζαλί από την εφημερίδα Τζουμχουριέτ, γίνεται νομική αξιολόγηση της κατάστασης του κρατούμενου Ντεμιρτάς, όπου αναφέρεται πως δεν υπάρχει κάποιο νομικό εμπόδιο στην υποψηφιότητα του Ντεμιρτάς. Το θέμα αναμένεται να ξεκαθαρίσει σήμερα στην συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος.

Οι συμπρόεδροι του Δημοκρατικού Κόμματος των λαών, Σελαχατίν Ντεμιρτάς και Φιγκέν Γιουκσεκντάγ, κρατούνται μετά τη σύλληψη τους τον περασμένο περασμένο Νοέμβριο, με την κατηγορία της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση, πρόκληση εγκλήματος καθώς επίσης προπαγάνδα τρομοκρατικής οργάνωσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ