Χρηματοδότηση σε νεοφυείς επιχειρήσεις από το ARISE Europe Venture Program - iefimerida.gr

Χρηματοδότηση σε νεοφυείς επιχειρήσεις από το ARISE Europe Venture Program

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χρηματοδότηση και υποστήριξη σε νεοφυείς επιχειρήσεις προκειμένου να αναπτύξουν τα προϊόντα τους, προσφέρει το πρόγραμμα ARISE Europe Venture Program.

Πρόκειται για ένα νέο πρόγραμμα υποστήριξης της επιχειρηματικότητας για νεοφυείς ομάδες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της τεχνολογίας, αλλά βρίσκονται ακόμη σε πολύ πρώιμο στάδιο.

Είναι ένα πρόγραμμα σχεδιασμένο ειδικά για να βοηθήσει τις νέες startups να αναπτύξουν και ολοκληρώσουν το προϊόν τους σε στάδιο λειτουργικού πρωτοτύπου (MVP) με τη βοήθεια έμπειρων μεντόρων από την ομάδα του Found. ation και το δίκτυο του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Έρευνας και Τεχνολογίας καθώς και να δώσουν νομική υπόσταση στην εταιρεία τους.

Το πρόγραμμα προσφέρει χρηματοδότηση 15.000 ευρώ ανά εταιρεία, που παρέχεται από το EIT Digital για τη διάρκεια του προγράμματος. Επίσης, υποστήριξη από ειδικούς για την ανάπτυξη και την ολοκλήρωση του MVP τους, εκπαίδευση στον επιχειρηματικό τρόπο σκέψης κατά τη διάρκεια ενός διήμερου. Οι δέκα ομάδες θα λάβουν το ποσό των 5.000 ευρώ από τη στιγμή της επιλογής τους. Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος και τη νομική σύσταση της εταιρείας τους, θα λάβουν επιπλέον 10.000 ευρώ.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει την 15η Μαΐου 2018.

Οι ομάδες που θα επιλεχθούν, θα κληθούν να συμμετάσχουν σε συνέντευξη με τη μορφή τηλεδιάσκεψης, στις 18 Μαΐου 2018. Δέκα επιλεγμένες ομάδες θα λάβουν μέρος σε ένα διήμερο παρουσιάσεων που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 4-5 Ιουνίου 2018, όπου θα παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες ομιλίες και χρήσιμα εκπαιδευτικά workshops. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει μια περίοδος 6 εβδομάδων, κατά τη διάρκεια της οποίας, οι ομάδες θα έχουν τον χρόνο να αναπτύξουν το προϊόν τους και να ετοιμάσουν την παρουσίασή τους, λαμβάνοντας επίσης πολύτιμη καθοδήγηση από έμπειρους μέντορες. Η συγκεκριμένη φάση του προγράμματος πραγματοποιείται εξ αποστάσεως.

Οι ομάδες θα πρέπει να πραγματοποιήσουν την τελική τους παρουσίαση στις 10 Ιουλίου 2018, με φυσική παρουσία τους στην Αθήνα, ενώπιον της κριτικής επιτροπής. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται τον Σεπτέμβριο, και οι ομάδες θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία σύστασης της εταιρείας τους μέχρι τότε, προκειμένου να λάβουν τη χρηματοδότηση.

Αίτηση μπορεί να υποβάλουν νέοι επιχειρηματίες από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, με ομάδες που δεν έχουν ακόμη προχωρήσει σε νομική σύσταση εταιρείας.

Το πρόγραμμα εστιάζει σε πέντε τομείς της αγοράς:

  • Ψηφιακή βιομηχανία
  • Ψηφιακές πόλεις
  • Ψηφιακή υγεία/ευεξία
  • Ψηφιακές υποδομές
  • Ψηφιακή οικονομία

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν τη σελίδα του προγράμματος http://thefoundation.gr/arise-europe-venture-program/ ή να επικοινωνήσουν με την ομάδα του Found. ation στο email info@thefoundation.gr .

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ