Ολοκληρώθηκε η πορεία των συνταξιούχων -Θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις και το επόμενο διάστημα - iefimerida.gr

Ολοκληρώθηκε η πορεία των συνταξιούχων -Θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις και το επόμενο διάστημα

Πορεία συνταξιούχων στο κέντρο της Αθήνας/Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας των συνταξιούχων στην Αθήνα.

Τα μέλη των συνταξιοδοτικών οργανώσεων έδωσαν ξανά ραντεβού την Πρωτομαγιά αλλά και στις 15 Μαΐου οπότε και προγραμματίζουν εκ νέου κινητοποιήσεις διαμαρτυρόμενοι για την περικοπή της προσωπικής διαφοράς το 2019, την κατάργηση του ΕΚΑΣ και τη μείωση του αφορολόγητου στα 5.600 ευρώ.

Όπως τόνισαν αμέσως μετά τη συνάντηση που είχαν με τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Αναστάσιο Πετρόπουλο σκοπεύουν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Σημειώνεται ότι με τις συντάξεις που έλαβαν το 2017 θα φορολογηθούν τα αναδρομικά που επεστράφησαν στους συνταξιούχους, εκτός αν οι ίδιοι επιθυμούν να υποβάλουν τροποποιητικές φορολογικές δηλώσεις.

Τα αναδρομικά συναθροίζονται με τα ποσά που έλαβαν από συντάξεις το 2017 και με τον τρόπο αυτό θα φορολογηθούν. Αυτό σημαίνει επιπλέον φόρο για όσους συνταξιούχους υπερβούν -με την πρόσθεση των αναδρομικών- το αφορολόγητο όριο. Διαφορετικά οι συνταξιούχοι θα πρέπει να μεταβούν στην εφορία προκειμένου να κάνουν τροποποποιητικές δηλώσεις και τα αναδρομικά να επιμεριστούν σε κάθε έτος και να φορολογηθούν αναλόγως.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ