Iσόβια στον Δανό εφευρέτη που δολοφόνησε τη δημοσιογράφο στο υποβρύχιο - iefimerida.gr

Iσόβια στον Δανό εφευρέτη που δολοφόνησε τη δημοσιογράφο στο υποβρύχιο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε ισόβια κάθειρξη χωρίς δυνατότητα απονομής χάρης καταδικάστηκε ο Δανός εφευρέτης Πέτερ Μάντσεν για το φόνο της Σουηδής δημοσιογράφου Κιμ Γουόλ στο υποβρύχιό του τον περασμένο Αύγουστο ανοικτά της Κοπεγχάγης.

Η πολιτική αγωγή είπε ότι ο Μάντσεν σχεδίαζε να σκοτώσει την 30χρονη δημοσιογράφο πνίγοντάς την ή κόβοντάς της το λαιμό. Στη διάρκεια της δίκης του, μάλιστα, πρώην ερωμένες του κατέθεσαν ότι ο Μάντσεν απολάμβανε το σεξ με «εικονικό στραγγαλισμό».

Τα ακρωτηριασμένα μέλη της βρέθηκαν στη θάλασσα ανοικτά της πρωτεύουσας της Δανίας στις 21 Αυγούστου 2017, 11 μέρες αφότου η γυναίκα πήγε για να πάρει συνέντευξη από τον Μάντσεν. . Τελευταία αφορά η Γουόλ εθεάθη στις 10 Αυγούστου, όταν επιβιβάστηκε στο αυτοσχέδιο υποβρύχιο εκτοπίσματος 40 τόνων, το UC3 Nautilus του Δανού επιχειρηματία. Όταν δεν επέστρεψε, ο φίλος της ειδοποίησε την επομένη τις Αρρχές.

Ο Μάντσεν διασώθηκε από τη θάλασσα μετά τη βύθιση του υποβρυχίου του -εσκεμμένη, όπως λέει η εισαγγελία, για να κρύψει τα πειστήρια του εγκλήματος.

Ο ακρωτηριασμένος κορμός της δημοσιογράφου εντοπίστηκε από περαστικό ποδηλάτη στις 21 Αυγούστου, αλλά το κεφάλι, τα άκρα και τα ρούχα της βρέθηκαν σχεδόν δύο μήνες αργότερα, στις 6 Οκτωβρίου μέσα σε σακούλες που περιείχαν και βάρη από δύτες της αστυνομίας.

Εις βάρος του Μάντσεν είχε ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία. Ο εφευρέτης και μηχανικός κατηγορήθηκε συγκεκριμένα ότι δολοφόνησε τη Γουόλ και ότι ασέλγησε στο πτώμα της.

Ο ίδιος απέδωσε το θάνατο της δημοσιογράφου σε ατύχημα που σημειώθηκε πάνω στο υποβρύχιό του.

Ο Μάντσεν, ο οποίος άλλαξε πολλές φορές την κατάθεσή του, ισχυρίστηκε στη διάρκεια της δίκης ότι η δημοσιογράφος πέθανε από δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα ενώ βρισκόταν μέσα στο υποβρύχιο την ώρα που ο ίδιος ήταν στο κατάστρωμα του σκάφους. Ωστόσο, έχει παραδεχτεί ότι διαμέλισε το πτώμα της και ότι πέταξε τα μέλη της στη θάλασσα.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Δανία ΠΕΤΕΡ ΜΑΝΤΣΕΝ ΚΙΜ ΓΟΥΟΛ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ