Παπαηλιού (ΣΥΡΙΖΑ): Συναισθηματική φόρτιση για την πώληση της ΔΕΗ, αλλά θα την ψηφίσω - iefimerida.gr

Παπαηλιού (ΣΥΡΙΖΑ): Συναισθηματική φόρτιση για την πώληση της ΔΕΗ, αλλά θα την ψηφίσω

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Παπαηλιού, ο οποίος είπε κατά την ομιλία του ότι έχει ιδιαίτερη συναισθηματική φόρτιση και εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την αύξηση της ανεργίας στην περιοχή και την υποχώρηση της τοπικής οικονομίας που θα προκαλέσει η πώληση των λιγνιτικών μονάδων στην Μεγαλόπολη.

«Προσπαθώ να θέσω το ζητήματα με νηφαλιότητα. Υπάρχει και συναισθηματική φόρτιση. Για το νομό μας η πώληση της ΔΕΗ αποτελεί πλήγμα και χωρίς την λήψη άλλων επιλογών και ισοδύναμων μέτρων τα πράγματα θα γίνουν δυσκολότερα. Επιβάλλεται η θέσπιση ισοδύναμων για Αρκαδία».

Κριτικός ήταν ο κ. Παπαηλιού και απέναντι στο Γιώργο Σταθάκη λέγοντας ότι δεν τον έχουν πείσει τα επιχειρήματα του για την πώληση της μονάδας στη Μεγαλόπολη.

«Είναι γεγονός ότι η πώληση της μονάδας Μεγαλόπολης δεν περιλαμβανόταν στον αρχικό σχεδιασμό. Το ερώτημα παραμένει αναπάντητο. Γιατί συμπεριελήφθησαν; Οι απαντήσεις σας δεν πείθουν. Αυτό το έλλειμμα επιβαρύνει το ήδη βαρύ κλίμα στην Αρκαδία. Η πώληση της μονάδας στην Μεγαλόπολη αποτελεί αρνητική εξέλιξη ,δεν λαμβάνονται υπόψη οι επιπτώσεις στην κοινωνική ζωή μιας περιοχής που επι χρόνια έχει προσφέρει στην ενεργειακή πολιτική της χώρας και έχει υποστεί επιπτώσεις περιβαλλοντικές. Για χωριά που έχουν απαλλοτριωθεί δεν έχει δοθεί λύση μετεγκατάστασης. Στον Τριπόταμο περιμένουμε το θέμα να λυθεί τώρα.
Με το νομοσχέδιο γίνεται προσπάθεια να ληφθούν πρόνοιες για τους εργαζόμενους αλλά δεν είναι αρκετές. Απαιτούνται περαιτέρω μέτρα διασφάλισης όπως η προσθήκη στοιχείου εντοπιότητας για τις προσλήψεις, αποκατάσταση εδαφών, ακόμα μεγαλύτερη αύξηση του τέλους λιγνίτη και μέτρα για να μην πηγαίνουν οι πόροι στο γάμο του Καραγκιόζη».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ